Duurzame vis van Fish Tales

14 maart 2014
door Frederieke Achter de schermen

    greavesphoto-0742

    Volgende week zit er tonijn van Fish Tales in de HelloFresh Box. Dit is albercore tonijn met het MSC keurmerk. Dit keurmerk is een kwaliteitsmerk voor de lekkerste vis afkomstig van ’s werelds meest duurzame visserijgemeenschappen.

    logo_mscMSC gaat uit van de volgende drie principes:

    1. Er mag geen overbevissing zijn en het visbestand moet op een gezond niveau worden gehouden;
    2. eventuele schade van de visserij aan het leven in en rond het (zee)water moet zo beperkt mogelijk zijn en mag niet onherstelbaar zijn;
    3. de visserij moet zich aan alle regels, afspraken en overeenkomsten voor een goed visserijbeheer houden en dit ook kunnen aantonen.

    De tonijn wordt met hengel of sleeplijn met blinkers gevangen in de Stille Oceaan. Geen grootschalige visvangst, maar met respect voor vis en de visser. Dit zijn partners waar wij graag mee samenwerken. Wij selecteren onze partners zorgvuldig en we hechter er belang aan dat de leveranciers, net als wij, passie en aandacht hebben voor het product en dat deze zijn geproduceerd met respect voor het milieu en dierenwelzijn. Meer over hoe wij onze producten en leveranciers selecteren kun je op onze website lezen.

    Leuk: de QR-code op de verpakking brengt het verhaal van Fish Tales in een filmpje tot leven!
    IMG_7236

    Volgende week wordt de tonijn verwerkt in een gezond pastagerecht met penne en een saus van cherrytomaten. Laat je ons weten of het lekker was?

    Ben je nu al benieuwd naar de inhoud van de volgende HelloFresh Box? Bekijk dan hier het overzicht van week 13!

    Vorig artikel
    Volkerts’ favoriete gerecht: heekfilet Volkerts’ favoriete gerecht: heekfilet
    Volgend artikel
    Dafna’s favoriete HelloFresh gerecht Dafna’s favoriete HelloFresh gerecht

    Gerelateerde artikelen