Doe mee aan de HelloFresh Veggieweek 25 februari 2019

door Lisa Kapan Tips en Tricks

Kun jij een week zonder vlees? Een week vegetarisch eten heeft een geweldige impact op mens, dier en milieu en daarom laten we vlees een volledige week links liggen. Lees hier wat zo’n groene week oplevert, hoe je meedoet én wat onze favoriete veggie-recepten zijn. Zo gaat zelfs de grootste vleesfanaat juichen!

Veggieweek 

In de week van 11 tot 17 maart zetten we onze maaltijden zonder vlees of vis in het zonnetje, want minder vlees eten is goed voor mens, dier en milieu. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je één week geen vlees eet, je 130 liter watergebruik en 13.3 kg uitstoot aan broeikasgassen bespaart? Dit was anders gebruikt voor veevoer, veehouderij en het vlees dat uiteindelijk op je bord belandt. Over dat laatste gesproken; gemiddeld genomen wordt er per persoon 770 gram minder vlees geconsumeerd door een week geen vlees te eten. Daar worden wij loeiend enthousiast van!

Van al dat besparen heb je misschien wel honger gekregen. Laat je hier verleiden door onze veggie-favorieten en kies ze in je box tijdens jouw veggieweek.

Portobello met geitenkaas, walnoten, roseval aardappeltjes en courgette

Portobello is een jumbo versie van de champignon en door de forse afmeting is hij perfect om te vullen en te bereiden in de oven. In dit recept ga je voor écht comfortfood door hem te vullen met geitenkaas, rozemarijn en honing – de perfecte balans van zoete, hartige en kruidige smaken. De roseval aardappeltjes en gebakken courgette maken het bord heerlijk af, zodat ie ook weer zó leeg is.

Couscous met halloumi, paprika, amandelen en yoghurt

Halloumi is zonder twijfel de heetste kaas van het moment. Dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk, want wist je dat dit populaire kaasje de enige is die niet smelt als je hem bakt? In dit recept laat je de Cypriotische hartige held stralen in combinatie met kruidige couscous, gebakken paprika en maakt de limoen-knoflookolie er een echte smaakexplosie van. Genoeg reden voor een kleine buikdans aan tafel (al zeggen we het zelf).

Chili sin carne met rode bonen, guacamole en koriander

Een goede chili heeft eigenlijk geen carne nodig: met de juiste verse ingrediënten, smaakmakers en een flinke lik zelfgemaakte guacemole vervang je je koksmuts zó voor een sombrero. In dit recept zorgen de paprika en limoen voor een friszoete smaak en geven de Mexicaanse kruiden en koriander diepgang. Rode peper, rode kidneybonen en zilvervliesrijst erbij en je krijgt zelfs de meest kritische Mariachi-band aan het spelen van blijdschap.

De veggie-smaak te pakken gekregen? Hier vind je ál onze vegetarische recepten! 

 

Vorig artikel
3 x gezond én lekker junkfood 3 x gezond én lekker junkfood
Volgend artikel
Pinda-chocoladetruffels Pinda-chocoladetruffels

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.