De boekoeloekoeburger maakt de Veggieweek een eitje!

12 maart 2020
door Manouk Gerechten

  De Veggieweek is in volle gang! Daarom zetten we onze maaltijden zonder vlees of vis graag in het zonnetje, want minder vlees eten is goed voor mens, dier en het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat één week geen vlees eten, je 130 liter watergebruik en 76 kilometer autorijden aan broeikasgassen bespaart? Dit was anders gebruikt voor veevoer, veehouderij en het vlees dat uiteindelijk op je bord belandt. Over dat laatste gesproken; gemiddeld  wordt er per persoon 770 gram minder vlees geconsumeerd door een week geen vlees te eten. Maar behalve deze voordelen is vegetarisch eten ook gewoon heel lekker. Heb je de boekoeloekoeburger al eens geproefd?  

  boekoeloekoeburger, burger, vegetarisch

  Dé boekoeloekoeburger

  We horen je al denken, de boekoeloe.. wat? Uit welk exotisch land is deze burger komen wandelen? Verrassend genoeg komt de boekoeloekoeburger uit de buurt: hij is van Nederlandse bodem. De naam klinkt misschien een beetje vreemd, maar je gaat deze burger zeker niet vergeten (vanwege de naam én de smaak). Boekoeloekoe is een mix zonder toegevoegde E-nummers en bestaat onder andere uit verschillende kruiden en volkoren granen. Voeg daar melk, kaas en ei aan toe en je hebt in een handomdraai de beste boekoeloekoeburger op je bord liggen. 

  Nieuwsgierig geworden naar het recept? Je vindt ‘m hier! En vergeet niet een foto van jouw boekoeloekoeburger te delen op social met #hellofreshbe! 

  Pssst… over een paar weken staat deze burger weer op ons menu! 

  Vorig artikel
  4x geheime recepten uit oma’s keuken 4x geheime recepten uit oma’s keuken
  Volgend artikel
  Thuistip #1: Samen met de kids de keuken in Thuistip #1: Samen met de kids de keuken in

  Gerelateerde artikelen