Calorie-focus: onze lichtere en lekkere recepten

19 april 2019
door Lisa Kapan Tips en Tricks

    Afgelopen tijd iets te veel gegeten of gewoon zin om met de zomer in het vooruitzicht iets lichter te gaan leven (en eten)?  Kies dan eens voor calorie-focus in je box! Deze recepten bevatten minder calorieën dan de andere gerechten op ons weekmenu en ze bevatten veel groenten. Wij vertellen je er hier alles over!

    Minder is meer

    Bij HelloFresh zorgen we ervoor dat ons menu divers genoeg is om iedereen aan tafel te laten genieten. Naast onze vegetarische, razendsnelle, luxe en familie-georiënteerde recepten bieden we ook een wekelijks menu voor mensen die minder calorieën binnen willen krijgen. “Calorie-focus is simpel gezegd een lekkere, complete maaltijd vol smaak, maar dan met minder calorieën.”, aldus diëtist Dafna.  “In deze recepten houden we de rijke smaken die je van HelloFresh gewend bent, maar we verminderen de hoeveelheden van zwaardere ingrediënten en in het bijzonder dat van vetten zoals olie en boter.” Zie hier Dafna’s favorieten van calorie-focus!

    Schelvisfilet met bieslooksaus 

    Schelvis is een lichte, smakelijk vis die zich gemakkelijk aanpast aan elk gerecht. In dit recept maak je er een bieslooksaus mee van yoghurt in plaats van mayonaise of room. De wortels en aardappels rooster je samen in de oven waardoor je superveel smaak binnenkrijgt, maar een stuk minder calorieën. Het is ultiem comfortfood zonder een schuldgevoel achteraf!

    Curry met kippendij en couscous

    Calorie-focus in je box thuisbezorgd krijgen? Dat kan komende week heel makkelijk. Dit recept voor curry met kippendij en couscous is licht én razendsnel gemaakt, maar zonder dat je hoeft in te leveren op smaak. Door het te bereiden met minder kokosmelk en lekker veel groenten past het helemaal in een licht & luchtig-dieet. Kies hem hier in je box.

    Mexicaanse taco’s met kipgehakt

    Taco’s zijn niet perse het gerecht waar je aan zou denken als je het rustig aan wilt doen met de calorieën. Toch bewijst dit recept voor taco’s met Mexicaans gekruide kip het tegendeel.  Doordat we kipgehakt gebruiken in plaats van rundergehakt bespaar je een hoop calorieën. Door daarnaast een lekkere hoeveelheid bonen te gebruiken krijg je veel vezels binnen wat je langer een verzadigd gevoel geeft.

    Verse ravioli met spinazie-tomatensaus

    Ook pasta hoeft geen spelbreker te zijn bij een lichter menu. Deze verse ravioli gevuld met Italiaanse ricotta en spinazie geeft je alle smaak, maar geen zwaar gevoel. De spinazie-tomatensaus maak je met gemak klaar en omdat je de verse pasta maar kort kookt schuif je met dit gerecht sneller aan tafel dan dat je ‘ravioli’ kunt zeggen. Kies hem hier in je box.

    Warme salade met zoete aardappel en kikkererwten

    Om alvast een tipje van de culinaire-sluier op te lichten: dit recept van calorie-focus er een om naar uit te kijken en hij staat al over een paar weken op ons menu! Het zomerse recept van warme salade met zoete aardappel en kikkererwten zit boordevol kleur, smaak en vezels, maar is ook makkelijk verteerbaar en lichter in calorieën.

    Zin om calorie-focus in je box te kiezen? Kies hier je weekmenu zoals je gewend bent en selecteer dan een of meerdere recepten met het label calorie-focus.

     

    Vorig artikel
    3x feestelijke fruitrecepten voor de lente 3x feestelijke fruitrecepten voor de lente
    Volgend artikel
    Ga voor Premium met Moederdag! Ga voor Premium met Moederdag!

    Gerelateerde artikelen