Waarom bitter eten goed voor je is

21 januari 2016
door Frederieke In de keuken

  HF160108_Global_Blog_bitterfoods_8206low

  Niet iedereen houdt van ingrediënten met bitterstoffen zoals witlof, rucola, andijvie, grapefruit, gember, spruiten, aardpeer en salie. Toch is het gezond om ingrediënten met een bittere smaak onderdeel te laten zijn van je eetpatroon. Het spreekwoord zegt het al: bitter in de mond, houdt het hart gezond. En wel om de volgende redenen:

  • Bitterstoffen activeren de spijsvertering en darmwerking. Een optimale darmflora helpt om een sterk immuunsysteem op te bouwen.
  • Bitterstoffen zorgen voor een sneller verzadigd gevoel.
  • Bitterstoffen zorgen ervoor dat je smaakpapillen beter in balans zijn. Heb je geregeld trek in iets zoets? Als je dan vaker ingrediënten met een bittere smaak eet, zorgt dit ervoor dat je minder snel zin hebt in ingrediënten met een zoete smaak.

  HF160108_Global_Blog_bitterfoods_8167low

  Bitter eten

  Hoe zorg je er nou voor dat je meer bitterstoffen binnenkrijgt? De aankomende tijd staan er spruiten op het menu. Niet zo dol op spruiten? Wij hebben hier verschillende recepten waarbij je de bittere smaak van spruiten niet zo goed proeft, maar waarbij je wel de nodige bitterstoffen binnenkrijgt. Ideaal!

  Ook kun je jouw salade vaker met rucola maken en in plaats van een sinaasappel eens een grapefruit eten!

  Wat is jouw favoriete gerecht met een bitter ingrediënt? Laat het ons weten via een reactie onder dit artikel!

  Vorig artikel
  Kidspiration: inkleuren maar Kidspiration: inkleuren maar
  Volgend artikel
  Gezond snoepen met deze snacks Gezond snoepen met deze snacks