Amchoi: bladgroente met karakter

5 juli 2017
door Charlot van Scheijen In de keuken

    Heb jij wel eens gehoord van amchoi, of amsoi zoals het ook wel genoemd wordt? Wij moesten het even opzoeken, maar waren na het proeven meteen verkocht.

    Amchoi
    Amchoi heeft lichtgroene, licht ruwe bladeren die een beetje lijken op het blad van raapstelen. Deze groene bladgroente is licht pittig en een klein beetje bitter. Die pittigheid is niet zo gek, als je weet dat het familie is van de mosterdplant.

    In de keuken
    De naam ‘choi’ komt uit het Chinees en betekent ‘groente’. Zo komt ook pakchoi (of paksoi) aan zijn naam! Amchoi wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken. Niet alleen de naam lijkt een beetje op pakchoi, je kunt het ook op ongeveer dezelfde manier gebruiken in de keuken. Zo kun je het bijvoorbeeld roerbakken, toevoegen aan een curry of in een noedelsoep verwerken. Wij gebruikten het ook in een vegetarische nasi van basmatirijst met een spiegeleitje, pinda’s en mangochutney. Een absolute aanrader.

    Amchoi

    Heb jij wel eens amchoi gegeten?

    Vorig artikel
    Groentefavoriet: postelein Groentefavoriet: postelein
    Volgend artikel
    Ons zomermenu Ons zomermenu

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.