Smoothie van banaan, amandel en cacao
30 december 2016Heb je zin in de smaak van een chocolademilkshake maar ook in iets verantwoords? Deze smoothie is de oplossing.
Met maar vijf ingrediënten maak je deze romige smoothie, die smaakt als een niet-zo-gezonde milkshake maar stiekem gewoon goed voor je is. De dadels en bananen zorgen voor genoeg zoetheid, zodat je de suiker geen seconde zult missen. En het wordt nog beter. Deze smoothie zit namelijk ook nog eens vol vezels, potassium, magnesium, calcium én ijzer.
Vind je dit allemaal net iets verantwoord? Top de glazen dan met wat zelfgeklopte slagroom en eet er speculaasjes bij.
Amandel-dadel-cacaosmoothie
Voor 2 personen
Ingrediënten:
400 ml amandelmelk
2 grote bananen *
6 dadels, gehakt
2 el ongezoet cacaopoeder
amandelschaafsel (optioneel)
slagroom (optioneel)
Benodigdheden:
blender of staafmixer en hoge mengkom
Bereidingswijze:
1. Doe de bananen met de amandelmelk, dadels en het cacaopoeder in een blender en mix tot mooi glad, of gebruik je staafmixer.
2. Voeg eventueel wat extra amandelmelk toe als je de smoothie te dik vindt. Giet in twee glazen.
3. Top eventueel met amandelschaafsel en/of slagroom.
* door bevroren bananen te gebruiken maak je de smoothie dikker en romiger. Vries ze gepeld en in stukjes in, zodat je ze gemakkelijk kunt gebruiken. Let er wel op dat je blender of staafmixer stevig genoeg is voor de bevroren banaan. Laat de bevroren stukjes eventueel een minuut of tien weken in de amandelmelk voor je het mengsel pureert.