4x zo maak jij zelf granola

7 oktober 2021
door Lois Gerechten

    Op zoek naar een ontbijt wat er in de ochtend voor zorgt dat je meteen je bed uit springt? Met deze zelfgemaakte granola-recepten heb jij elke ochtend zin om de dag te beginnen. Het is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook een bron van energie. Lees snel verder om onze 4 favoriete granola-recepten te ontdekken! 👇

    Granola met pistache en olijfolie – voor een hartig en stevig ontbijt

    [columns_row width=”half”] [column]Pistachio & Olive Oil Granola[/column] [column]

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
    3. Meng de havermout, pistachenoten, kokosrasp, ahornsiroop, olijfolie, zout, kaneel en kardemom bij elkaar in een grote kom. 
    4. Verdeel het mengsel op de bakplaat in een gelijkmatige laag en bak 45 minuten tot ze goudbruin en goed geroosterd zijn. Roer om de 10 minuten.
    5. Laat de granola volledig afkoelen en breek het in stukken. Doe dit door met een lepel, of gewoon met je handen. Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
    [/column] [/columns_row]

    Chocolade & zeezout granola – voor de chocoladeliefhebbers 

    [columns_row width=”half”] [column]

    Ingrediënten:

    • 255 gram havermout
    • 160 gram pecannoten van de HelloFresh Markt
    • 25 gram geraspte kokosnoot van de HelloFresh Markt
    • 3 el kokosbloesemsuiker
    • 1 tl zeezout
    • 35 g cacaopoeder
    • 60 ml kokosolie
    • 120 ml ahornsiroop
    • 80 g pure chocoladestukjes van de HelloFresh Markt

    Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Voeg de granola, pecannoten, geraspte kokosnoot, kokos suiker, zout en cacaopoeder toe aan de keukenmachine (of mengkom) toe. Roer het mengsel een paar keer goed door. 
    3. Verwarm in een kleine steelpan op middelhoog vuur de kokosolie en ahornsiroop tot het is gesmolten. Giet dit over de droge ingrediënten en roer goed door het geheel.
    4. Verdeel de mix gelijkmatig over een bakplaat en bak 20 minuten (of tot het goudbruin gekleurd is), roer halverwege door de granola om het gelijkmatig te bakken.
    5. Laat de granola volledig afkoelen voordat je het in stukken breekt en voeg de chocoladestukjes toe (naar smaak). Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
    [/column] [column] Chocolade & zeezout granola[/column] [/columns_row]

    Veenbessen & sinaasappel granola – een ontbijt vol vitamientjes

    [columns_row width=”half”] [column]Cranberry & Orange Granola[/column] [column]

    Ingrediënten

    • 255 g havermout
    • 80 g pecannoten van de HelloFresh Markt
    • 80 g walnoten
    • 120 ml honing
    • 1/2 tl vanille-extract
    • 1/2 tl sinaasappelrasp
    • 120 ml plantaardige olie
    • 130 g gedroogde veenbessen van de HelloFresh Markt
    • 1 el kaneel

    Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Pak een grote bakplaat en bedek deze met bakpapier of folie.
    3. Mix de pecannoten, walnoten en granola in een grote kom
    4. Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur en meng hierin de honing, vanille, sinaasappelrasp, kaneel en olie. 
    5. Wacht tot het kookt en laat het 1 á 2 minuten koken. Hierdoor wordt het mengels dikker en zal het beter samenvoegen met de granola.
    6. Schenk het over de granola heen en mix de ingrediënten met elkaar.
    7. Verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat. Bak 20 minuten in de oven, of tot de granola knapperig is. Roer halverwege om het gelijkmatig te bakken.
    8. Laat het volledig afkoelen. Breek de granola en meng het met de gedroogde veenbessen. Voeg eventueel nog meer gedroogd fruit toe. Bewaar het in een luchtdichte pot om er later nog een keer van te kunnen genieten!
    [/column] [/columns_row]

    Esdoorn & macadamia granola – voor een zoet ontbijt

    Maple & Macadamia Granola

    Ingrediënten

    • 170 g havermout
    • 70 g geraspte kokosnoot van de HelloFresh Markt
    • 110 g macadamianoten
    • 2 el kokosolie
    • 120 ml ahornsiroop
    • 2 tl vanille-extract

    Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Pak een grote bakplaat en bedek deze met bakpapier of folie.
    3. Meng alle ingrediënten samen in een kom. Hiervoor kun je een lepel of je handen gebruiken.
    4. Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
    5. Laat het volledig afkoelen en breek vervolgens de granola in stukken. Bewaar het in een luchtdichte pot.

    En smullen maar! Nieuwsgierig wat we nog meer aanbieden op onze HelloFresh Markt? Bekijk hier onze hele markt en voeg de producten met één klik toe aan je box.

    Vorig artikel
    3x jullie Veggie favorieten 3x jullie Veggie favorieten
    Volgend artikel
    4x griezelig lekkere Halloween-recepten 4x griezelig lekkere Halloween-recepten

    Gerelateerde artikelen