Verrukkelijke vegaburger

30 augustus 2017
door Kaylee Hartog Diner-recepten
  Snel naar recept

  Ken je dat? Je neemt een hap van je vegetarische burger en bent instant teleurgesteld. Te droog, te weinig smaak: gewoon niet lekker. Gelukkig hoef je jouw eerste hap niet langer te vrezen, want met deze tips maak je binnen een handomdraai jouw eigen, sappige vegaburger.

  Zelf een vegaburger maken is eigenlijk heel makkelijk en het resultaat is veel lekkerder dan de kant-en-klare variant. Het enige wat je nodig hebt is een basis die goed bindt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan quinoa, zoete aardappel, linzen of kikkererwten. Net als bij het maken van niet-vega hamburgers meng je jouw basis met broodkruim of havermout, ei en jouw favoriete specerijen. Succes gegarandeerd!

  Vegaburger

  Een van onze favorieten is deze vegaburger van kidneybonen. Samen met de linzen zorgen en de rokerigheid van het paprikapoeder zorgen die voor een heerlijke zachte textuur aan de binnenkant, en een super krokant korstje aan de buitenkant. Hiermee overtuig iedereen ervan dat een goede burger niet per se hoeft te bestaan uit vlees. Zo maak je ‘m:

  Wat is jouw vega-succesrecept?

   

  Vorig artikel
  Zo vul je een lunchtrommel Zo vul je een lunchtrommel
  Volgend artikel
  10 tips voor lust ik wel-eetgedrag 10 tips voor lust ik wel-eetgedrag

  Gerelateerde artikelen