Tips voor herstel na het sporten

25 januari 2017
door Charlot van Scheijen Inspiratie

  Herstel na het sporten is minstens even belangrijk als het sporten zelf. Wij geven je een paar tips om te zorgen voor een optimaal resultaat van je training.

  header-image-2-1024x683

  1. Zorg voor een goede coolingdown
  Nadat je fanatiek hebt gesport, is het belangrijk om je spieren de kans te geven langzaam af te koelen. Zorg dat je aan het einde van je training ongeveer tien minuten reserveert waarin je de tijd neemt om te stretchen. Dit helpt om afvalstoffen af te voeren en voorkomt zo spierpijn.

  2. Kies voor de juiste voeding
  Voor het herstel van je lichaam werkt een combinatie van eiwitten en koolhydraten het beste. De koolhydraten vullen je energievoorraad weer aan en de eiwitten helpen je spieren herstellen. Een kommetje kwark (eiwitten) en wat fruit (koolhydraten) is een voorbeeld van zo’n combinatie.

  3. Drink!
  Water is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij herstel, maar voldoende drinken is heel belangrijk als je veel sport. Door te zweten verlies je vocht, wat je steeds moet blijven aanvullen. Daarnaast regelt water de temperatuur in je lichaam en vult het mineraaltekorten aan. Onmisbaar dus!

  4. Neem voldoende rust
  Rust is essentieel als je fitter wilt worden. Alleen door je lichaam bij te laten komen na een zware training, kun je iets opbouwen. Rust betekent niet per se dat je de hele dag op de bank moet blijven liggen; juist het zogenaamde actieve herstel doet je lichaam goed. Je kunt daarbij denken aan een rustige vorm van yoga, zwemmen of fietsen. Zorg daarnaast voor genoeg slaap om echt op te laden.

  HF160708_Global_Blog_3_Ways_to_stay_healthy_1_-9_low-1024x683

  Wat is jouw gouden tip om te herstellen na het sporten?

  Vorig artikel
  Foodtrend: Buddha bowl Foodtrend: Buddha bowl
  Volgend artikel
  Op bezoek bij boerenkoolleverancier Tom Op bezoek bij boerenkoolleverancier Tom

  Gerelateerde artikelen