Tips voor de herfstvakantie – deel 1

13 oktober 2015
door Frederieke Keukenmiddelen

  De herfstvakantie is iets om naar uit te kijken, maar soms (zeker als het weer niet helemaal meewerkt en het dagenlang grijs, koud en regenachtig is), kan het best een uitdaging zijn om leuke dingen te verzinnen die je samen met de kids kunt doen. We helpen je een beetje op weg met tips voor de herfstvakantie; deze week deel 1 en volgende week deel 2.

  Ga naar buiten

  Het klinkt misschien als een open deur, maar met je kinderen naar buiten gaan is echt altijd een goed idee. Het is niet alleen goed voor ze (en voor jou) maar ook een mooie gelegenheid om energie kwijt te raken. Er zijn talloze dingen te bedenken om buiten te doen, maar dit zijn een paar van onze favorieten:

  Appels plukken bij De Olmenhorst
  Tot en met 30 oktober kun je zelf appels plukken op landgoed De Olmenhorst, midden in de Randstad. Je krijgt eerst wat informatie bij de plukkraam, kunt dan aan de slag en rekent vervolgens het geplukte fruit per kilo af. Daarnaast organiseren ze ook nog allerlei andere leuke dingen zoals ponyrijden en pijl- en boogschieten. Laarzen aan dus, een grote mand of tas mee en op naar De Olmenhorst!

  Kastanjes zoeken
  Heb je wel eens gepofte tamme kastanjes gegeten? Hartstikke lekker, en ook nog eens heel leuk om samen met je kinderen te doen. Tamme kastanjes zijn te herkennen aan de stekelige schil. De wilde kastanje met een gladdere schil is bitter en niet lekker om te eten. Om kastanjes te poffen verwarm je de oven voor op 225 graden en maak je met een mesje een kruisje in iedere kastanje. Verdeel ze vervolgens over een bakplaat en pof de kastanjes ongeveer 20 – 30 minuten. Nadat je ze een beetje hebt laten afkoelen kun je de schil eraf halen en de kastanjes eten, eventueel met een beetje zout. Heel erg lekker, en ook nog eens goed voor je.

  En terwijl jullie kastanjes aan het zoeken zijn, kunnen jullie natuurlijk ook wat bladeren meenemen en daar bladerdieren van maken. Ook kun je beukennootjes en hazelnoten verzamelen én opeten. Lees hier wat je met deze verzamelde noten kunt.

  Noten verzamelen - HelloFresh

  Ga samen bakken

  Gezellig samen in de keuken staan is onze favoriete vorm van entertainment voor in de herfstvakantie. En wat is er nou gezelliger dan bakken? Een paar ideeën:

  Speculoveyous van Bluebelle
  Claire laat zien dat je met een wilde jongenstweeling óók koekjes kunt bakken en het resultaat mag er zijn. Een gezondere versie van speculaasjes, en heel makkelijk te maken.

  http://www.bluebelle.nl/voeding/family/speculoveyou/

  Bron: Bluebelle Foodworks

  Havermoutkoekjes van Made by Ellen
  Ellen maak met haar kinderen graag deze havermoutkoekjes. Ze heeft behalve het recept ook een filmpje op haar blog gezet, zodat jullie eerst even samen kunnen kijken hoe het moet.

  Chocolade-courgettecake
  Onze eigen chocolade-courgettecake is hartstikke lekker (vinden wij!) en ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. Bijkomend voordeel is dat de kids wat extra groenten binnenkrijgen.

  Volgende week deel 2 van onze tips voor de herfstvakantie. Heb je zelf een briljante tip? Laat het ons hieronder weten!

  Vorig artikel
  Tips voor de zoetekauw Tips voor de zoetekauw
  Volgend artikel
  Tips & tricks: koelkastindeling Tips & tricks: koelkastindeling