Sinaasappel-chocolademousse met verse munt

29 maart 2016
door Frederieke In de keuken

    HF160229-R07_NL_W13_Main_low

    Sinaasappel met pure chocolade is een combinatie die vaker wordt gebruikt. Het frisse van de citrus en de munt past goed bij de donkere chocolade. Pure chocolade bevat antioxidanten: stofjes die ons helpen om gezond te blijven. Mooi meegenomen! Dit recept zit in de Fruitbox van deze week.

    Recept voor sinaasappel-chocolademousse 

    Ingrediënten voor 2 personen: 

    • 1 handsinaasappel
    • 120 g pure chocolade
    • 2 vrije-uitloopeieren
    • 4 blaadjes verse munt

    Benodigdheden:

    • Pan
    • Fijne rasp
    • 3 x kom
    • Mixer

    Stappenplan fruitrecept

    Bereidingswijze:

    1. Breng een laagje water aan de kook in een pan. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit.
    2. Breek de chocolade en smelt het au-bain-marie in een kom boven de pan met kokend water. Voeg de helft van het sinaasappelsap en ⅔ van de sinaasappelrasp toe.
    3. Scheid ondertussen de eieren (zie tip) en bewaar het eigeel en het eiwit in twee aparte kommen.
    4. Haal de chocolade van het vuur en roer de eierdooiers door de chocolade. Laat verder afkoelen.
    5. Klop het eiwit met een mixer tot stevige pieken, spatel er vervolgens de chocolade voorzichtig door en schep de chocolademousse in kleine kommetjes.
    6. Laat de chocolademousse 2 uur afkoelen in de koelkast.
    7. Garneer de chocolademousse met de muntblaadjes en de rest van de sinaasappelrasp.

    Tip: Je breekt het ei in tweeën en giet het ei heen-en-weer tussen de schalen, waarbij je het eiwit opvangt in een kom en het eigeel opvangt in de schaal van het ei.

    Geniet ervan!  

    Vorig artikel
    Paaseieren schilderen met natuurlijke producten Paaseieren schilderen met natuurlijke producten
    Volgend artikel
    Fop je vrienden met deze cupcakes Fop je vrienden met deze cupcakes