Samen tegen voedselverspilling! 🌱

27 oktober 2022
door Sarah Bels Duurzaamheid

  Elke dag zetten wij ons in tegen voedselverspilling. Behalve dat wij het zonde vinden om voedsel in de prullenbak te gooien, is de productie van voedsel belastend voor het klimaat. Het kost namelijk veel energie en grondstoffen om eten te produceren. Daarom proberen wij in onze eigen keten én bij jou thuis om zo weinig mogelijk eten te verspillen. Dat doen we zo: 


  Rechtstreeks van onze leverancier

  Kwaliteit en versheid staan bij het selecteren van de ingrediënten in de box altijd op één. Daarom kiezen wij er waar mogelijk voor om direct samen te werken met leveranciers van dichtbij, die duurzaamheid net zoals ons hoog in het vaandel dragen. Hierdoor zijn onze ingrediënten maar 4 tot 8 dagen onderweg. Bij een traditionele supermarktketen duurt dit 7 tot 21 dagen.

  22% minder voedselverspilling

  Wij kopen de ingrediënten in op basis van jouw bestelling en jij ontvangt ze in exact de juiste hoeveelheden. Hierdoor hebben we nooit meer ingrediënten in ons distributiecentrum dan we gebruiken. Daardoor is er minder dan 0,2% voedselverspilling in onze keten én verspil jij  thuis gemiddeld 22% minder voedsel dan wanneer jezelf voor het avondeten zorgt. Mede door de korte keten en minder voedselverspilling, zorgen jouw HelloFresh-maaltijden voor 11% minder CO2-uitstoot dan dezelfde maaltijden bereid met ingrediënten uit de supermarkt.

  Voedselbank
  Houden wij toch nog maaltijden over, bijvoorbeeld omdat een box niet bezorgd kan worden? We zijn al vier jaar trotse partner van de Belgische voedselbank. Zo krijgt elke box die niet bezorgd kan worden – bijvoorbeeld omdat niemand thuis is – toch een goede bestemming. In de eerste helft van 2022 hebben we al 57.000 maaltijden gedoneerd aan de voedselbanken!

  Klimaatbewuste recepten
  Maak jij ook graag bewuste keuzes voor jezelf én de planeet? Dan hebben we goed nieuws! Om je een handje te helpen vind je vanaf nu het Klimaatbewust-label op het HelloFresh-menu bij de minst klimaatbelastende recepten van die week. De recepten zijn eenvoudig te herkennen aan het groenblauwe label en smaken net zo lekker als je van ons gewend bent. Ontdek de recepten op ons menu. 

  Wil je meer weten over onze duurzame initiatieven? Neem dan een kijkje op onze website.

  Vorig artikel
  Tijd winnen in de keuken doe je zo! Tijd winnen in de keuken doe je zo!

  Gerelateerde artikelen