Lekkere recepten met restjes uit de box 19 mei 2015

door hellofresh Gerechten

Creatief met kliekjes

Alhoewel we altijd proberen om zoveel mogelijk ingrediënten afgepast bij jou thuis te bezorgen, kan het nog weleens voorkomen dat jij wat groenten overhoudt. Voor deze week hebben wij snelle, gemakkelijke en vooral lekkere recepten met restjes uit de box bedacht.

Frisse salade met boekweitnoedels

Ingrediënten

  • Overgebleven broccoli
  • Overgebleven boekweitnoedels
  • 1 el zonnebloemolie
  • Overgebleven choisam
  • Overgebleven gember
  • Overgebleven rode peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • Pan met deksel
  • Saladekom

Bereidingswijze

  1. Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel en snijd de broccoli in roosjes.
  2. Kook de broccoli, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Haal daarna (met een schuimspaan) uit de pan en kook de boekweitnoedels 3 minuten in dezelfde pan met kokend water. Giet daarna af en meng de boekweitnoedels met 1 el zonnebloemolie in een saladekom. Voeg daarna de broccoli toe.
  3. Snijd de choisam klein en de gember en rode peper fijn. Voeg toe aan de saladekom. Besprenkel de salade met 1 el sojasaus, 1 el citroensap en bestrooi met peper en zout.

Tip:

Heb je nog pinda’s, cashewnoten of sesamzaad in huis? Garneer dan de salade met deze ingrediënten.

Kruidenpesto

Ingrediënten

  • Overgebleven tijm
  • Overgebleven oregano
  • Overgebleven salie
  • Overgebleven rozemarijn
  • Overgebleven rode peper
  • Handje cashewnoten, pijnboompitten of zonnebloempitten
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • Hoge kom met staafmixer of blender

Bereidingswijze

  1. Meng in een hoge kom met een staafmixer of in een blender de blaadjes van de overgebleven tijm, oregano en salie. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  2. Voeg de rode peper en peper en zout naar smaak toe aan de kruiden. Voeg ook een handje cashewnoten, pijnboompitten of zonnebloempitten en de olijfolie toe. Pureer tot een pesto en voeg naar wens extra olijfolie toe.

Tip:

Heb je nog tomatenblokjes over? Fruit dan een fijngesneden ui en knoflookteen in een koekenpan, voeg de tomatenblokjes en 2 – 3 el van de pesto toe en kook, afgedekt, 10 minuten. Erg lekker als saus over couscous, orzo of pasta. Het is ook heerlijk om een broodje in te dippen!

Voor de Veggiebox-fans: open groentelasagne

Ingrediënten

  • Overgebleven groenten naar wens
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 el roomboter
  • 2 el bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • Overgebleven kookroom
  • Overgebleven lasagnebladen
  • Overgebleven rucola (maar een paar blaadjes)
  • Overgebleven geraspte kaas

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Pan (2x)

Bereidingswijze

  1. Gril de groenten 2 minuten aan elke kant in een grillpan op hoog vuur. Breng een pan met water aan de kook voor de lasagnebladen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Maak in een pan een saus van de ui, knoflook, 2 el roomboter en 2 el bloem. Voeg daar 250 ml groentebouillon aan toe en breng aan de kook. Voeg de overgebleven kookroom toe en breng opnieuw aan de kook.
  3. Voeg de overgebleven lasagnebladen toe aan een pan met kokend water. Kook de lasagnebladen tot deze zacht zijn en haal uit de pan. Leg wat groenten op het bord, samen met een paar blaadjes overgebleven rucola en een lepel saus. Voeg de lasagnebladen toe en herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn.  Garneer met geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Het verschil tussen couscous en parelcouscous Het verschil tussen couscous en parelcouscous
Volgend artikel
Voedzaam ontbijt met fruit en noten Voedzaam ontbijt met fruit en noten

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.