Koken voor je kindje: tips van Gees

27 augustus 2013
door Rianne Achter de schermen

”In het eerste levensjaar staat een kind het meest open voor verschillende smaken”, aldus Gees van Asperen van de workshop Babycooking en Koken voor je peuter. Tijdens het koken voor je kindje is het dus belangrijk om ze veel verschillende smaken te laten proeven. In het receptenboekje van deze week vind je daarom leuke en handige tips van Gees. Zo maak je in een handomdraai van de ingrediënten uit de HelloFresh Box ook een hapje voor je kind. Belangrijk hierbij is om goed op de zoutinname  te letten. Wij gebruiken vaak met bouillonblokjes in onze recepten, maar deze zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Gebruik dus voor de bereiding van couscous of bulgur bij voorkeur een zoutloos bouillonblokje. Heb je geen zoutloos bouillonblokje in huis? Hieronder vind je een recept voor zoutloze bouillon van Gees.

Koken voor je kindje: tips van Gees

Ingredients

  • 1 ui (biologisch)
  • 2 kruidnagels
  • 2 tenen knoflook, ongeschild
  • 2 kippenbouten (biologisch)
  • Restjes groenten (bijvoorbeeld prei, wortel, bleekselderij)
  • Kruiden (bijvoorbeeld laurier, peterselie en tijm)
  • 2 tl peperkorrels
  • 2 stukjes foelie
  • Zout
  • Extra benodigdheden: schuimspaan, schone theedoek, zeef, ijsblokjesbakje

Instructions:

  1. Steek de kruidnagels in de ongeschilde ui. Doe alle ingrediënten, behalve het zout, in een pan en voeg een ruime hoeveelheid (ca. 3 liter) koud water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 uur zachtjes koken. Schep tussendoor met een schuimspaan voorzichtig het schuim van het oppervlak.
  2. Giet de bouillon in een zeef met daarin een schone theedoek en vang de bouillon op. Verdeel een deel van de bouillon over een ijsblokjesvorm en laat afkoelen. Dek af met folie en plaats in de vriezer. Dit kan je prima gebruiken als smaakmaker voor het hapje van je baby.
  3. Pluk de kip en bewaar hiervan een deel om in te vriezen in kleine bakjes of diepvrieszakjes. Zo heb je altijd wat extra zoutloze kip voor je baby op voorraad.
  4. Breng de rest van de bouillon op smaak met de gewenste hoeveelheid zout en gebruik dit als basis, voor jezelf, voor een soep, risotto of saus!

Wil je meer informatie en inspiratie? Grijp dan nu je kans en geef je op voor de workshop Babycooking. De eerste 10 aanmeldingen via rianne@hellofresh.nl ontvangen een korting van 10 euro! Bovendien ontvang je een voorraadpakket twv 30 euro! Kijk voor meer informatie en recepten op de website!

Tijdens de cursus wordt er gekookt met niet alledaagse ingrediënten voor de nodige inspiratie, met heerlijke hapjes, voor mee naar huis, als resultaat!

Tijdens de cursus wordt er gekookt met niet alledaagse ingrediënten voor de nodige inspiratie, met heerlijke hapjes, voor mee naar huis, als resultaat!

Vorig artikel
Eerste klant van de HelloFresh Topsportbox: AFC Ajax Eerste klant van de HelloFresh Topsportbox: AFC Ajax
Volgend artikel
Curry met Alpro Mild & Creamy Naturel en meerval Curry met Alpro Mild & Creamy Naturel en meerval

Gerelateerde artikelen