Koken met bier: een fluitje van een cent

17 oktober 2017
door Lisa Kapan Diner-recepten

    Wist jij al dat je bier niet alleen kunt drinken, maar er ook heerlijk mee kunt koken? Wij hebben onze 4 favoriete,  makkelijke recepten op een rijtje gezet. Proost!

    koken met bier Mexicaanse chili met bier

    In de koudere maanden is er niets heerlijker dan een stevige, verwarmende maaltijd na een lange dag. Deze Mexicaanse chili krijgt een lekkere twist door de toevoeging van bier, wat in combinatie met de komijn en kaneel een krachtige smaakmaker vormt. De bonen zorgen voor extra vezels en maken het een lekker gerecht om keer op keer te maken. Met recht een favoriet van ons! Liever vegetarisch eten? Ook zonder het gehakt of met een vleesvervanger komen alle smaken goed tot hun recht.

    koken met bierHollands stoofpotje met appel en peen

    Een stoofpotje kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst: het is de maaltijd bij uitstek om stevige trek te stillen bij jezelf en je geliefden. In plaats van traditioneel bier verrijk je deze Hollandse klassieker met appelcider, wat alle ingrediënten extra diepgang geeft. En maak je geen zorgen over een lallende afloop na dit gerecht, want door het koken verdwijnt het grootste deel van de alcohol. Heb je na het eten nog wat van het stoofpotje over? Niet weggooien! Het stoofpotje kun je de volgende dag nog opwarmen en bijvoorbeeld eten als lunch.

    koken met bierToulouse varkenworst met parelgort en gebakken fruit

    Voor een fruitige verrassing aan tafel kan dit spannende, maar oh-zo-zalige gerecht met varkensworst niet ontbreken. Ook hier ontdek je dat de toevoeging van appelcider in de saus het verschil maakt en in combinatie met de zacht gebakken venkel, courgette en de krachtige worst een echte smaakexplosie vormt. Parelgort is een graan dat een heerlijke bite geeft aan elk gerecht en door de neutrale smaak alle andere smaken in dit gerecht fijn overneemt. De appel en peer in dit gerecht maken het geheel zoetjes af en weten ook de moeilijkste eters te verleiden.

    koken met bier Kippendij in romige cheddar-biersaus

    Geroosterde aardappels, kip en groenten vormen samen een maaltijd waar iedereen gegarandeerd van gaat watertanden. Door de toevoeging van de heerlijke cheddar-biersaus zul je na het eten van dit populaire gerecht de borden echter zo goed als schoon terug in de kast kunnen zetten! De sappige kippendij past perfect bij de hartige smaak van de cheddar, terwijl de toevoeging van het Belgische abdijbier Affligem Blond in de saus zorgt voor een fruitig accent. Ook smakelijk te om te eten met aardappelpuree in plaats van geroosterde aardappels. Smakelijk eten!

    Welk recept met bier is jouw favoriet?

    Vorig artikel
    Zo zorg je voor meer groen in de lunchtrommel Zo zorg je voor meer groen in de lunchtrommel
    Volgend artikel
    5x eten voor een goed humeur 5x eten voor een goed humeur

    Gerelateerde artikelen