Het verschil tussen couscous en parelcouscous

25 juni 2020
door hellofresh Our Cooking tools

  Je zou denken dat couscous en parelcouscous bijna hetzelfde is, maar niets is minder waar! Lees verder om het verschil tussen couscous en parelcouscous te ontdekken.

  [columns_row width=”half”] [column]

  Couscous

  Couscous wordt gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. In de Marokkaanse keuken is couscous onmisbaar, en het wordt ook veel gegeten in andere Noord-Afrikaanse landen. Couscous kun je heel gemakkelijk bereiden: je hoeft de couscous alleen maar een paar minuten te laten wellen in kokend water. Dat is helemaal niet de oorspronkelijke manier waarbij je het meerdere keren stoomt en loswrijft met je handen, maar wel een stuk sneller! Couscous laat je nooit koken. De smaak ervan is vrij neutraal. Van oudsher worden hier dan ook smaakvolle kruiden, zoals komijn, koriander, gember, kaneel en kurkuma aan toegevoegd.

  [/column] [column]

   Parelcouscous

  Parelcouscous wordt ook wel ptitimIsraelische couscous of Jeruzalem couscous genoemd. Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en wordt veelal in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël gegeten. Parelcouscous wordt, net als couscous, gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. Doordat parelcouscous groter is dan couscous, is de bereidingswijze ook anders. Parelcouscous moet je namelijk ongeveer 10 minuten laten koken. Parelcouscous heeft een zachtere en vollere smaak dan couscous.

  [/column] [/columns_row]

  Heb je al zin gekregen in een heerlijk (parel)couscous recept? Hieronder vind je inspiratie voor beide. 

  [columns_row width=”half”] [column]

  Zomerse parelcouscous met gerookte kip

  Afgetopt met zongedroogde tomaten en courgette. Nog een voordeel is dat hij binnen 25 minuten op tafel staat. Genieten maar! Voeg dit gerecht hier toe aan jouw box van volgende week.

  [/column] [column]

  Mediterrane couscous met tonijn

  Heb je toch meer zin in normale couscous? Probeer dan deze mediterrane versie met verse kruiden en leccino olijven. Je kan het smakelijke recept hier vinden.

  [/column] [/columns_row]

  Laat ons via #hellofreshbe weten wat jouw favoriete couscous recept is! 

  Vorig artikel
  5 makkelijke en snelle recepten met ingrediënten uit je keukenkastje 5 makkelijke en snelle recepten met ingrediënten uit je keukenkastje
  Volgend artikel
  5x tips voor een zomerse picknick ☀️ 5x tips voor een zomerse picknick ☀️

  Gerelateerde artikelen

  3 reacties

  De Keyser Claire schreef:

  Waar kan ik parelcouscous vinden?

  Elise schreef:

  Albert Heijn verkoopt het, eigen merk. Ligt bij de rijst.

  Dwayne schreef:

  “Je zou denken dat couscous en parelcouscous bijna hetzelfde is, maar niets is minder waar!” En vervolgens schrijf je artikel waarin staat dat het praktisch hetzelfde is met enig verschil de grote van de korrel.