HelloFresh vegetarisch

13 maart 2015
door hellofresh Achter de schermen

  HelloFresh vegetarisch

  Naast een Originalbox met zowel vlees- als visgerechten kun je bij ons ook een Veggiebox bestellen! HelloFresh vegetarisch dus. Zo nu en dan krijgen wij hier vragen over. “Waarom hebben jullie een Veggiebox?” en “waarom zit er ook een vegetarisch recept in de Originalbox?” zijn hier enkele voorbeelden van. Wij geven dan ook graag meer uitleg over bepaalde keuzes.

  HelloFresh vegetarisch: de Veggiebox 

  Met HelloFresh kun je elke dag onbezorgd genieten van gezond eten en wordt lekker eten, makkelijk gemaakt! Voor mensen die vegetarisch eten hebben wij de Veggiebox samengesteld. Deze box bevat geen vlees, vis of gevogelte. Onze diëtiste Dafna zorgt ervoor dat je met een vegetarisch weekmenu ook alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Zo zitten er vaak noten, peulvruchten, vegetarische burgers, tofu, falafel, kaas en eieren in de box.

  Kaas in de Veggiebox

  Wij geloven in verse en pure producten. Onze kaasboer Eriks Delicatessen zorgt voor de meest smaakvolle kazen zonder onnodige toevoegingen. De ambachtelijke kaas in de Veggiebox bevat wel dierlijk stremsel. Wij kiezen hier bewust voor, omdat we de box graag willen samenstellen met pure producten. Hier kun je meer lezen over de grana padano die geregeld in de Veggiebox zit.

  Eieren in de Veggiebox

  Wij gebruiken vrije-uitloopeieren van Blije Kip in de HelloFresh Box. Dit familiebedrijf zorgt voor verse eieren die afkomstig zijn van kippen die elke dag naar buiten kunnen in de vrije natuur. We hechten er belang aan dat de leveranciers, net als wij, passie en aandacht hebben voor het product en dat deze zijn geproduceerd met respect voor het milieu en dierenwelzijn. Wij kiezen daarom onze leveranciers zorgvuldig uit.

  Een vegetarisch recept in de Originalbox

  In onze Originalbox zit ook altijd een vegetarisch gerecht. Wij kiezen hier bewust voor, omdat wij geloven dat variatie een positieve bijdrage levert aan een gezonde levensstijl. Zo zijn er veel onderzoeken die uitwijzen dat het minderen van vlees en vis een positieve bijdrage levert aan de gezondheid. Naast het feit dat vlees en vis veel belangrijke voedingsstoffen bevatten, krijg je door het eten van meer plantaardige producten en minder dierlijke producten meer vezels binnen en minder verzadigde vetzuren. Beide zijn goed voor het hart en bloedvaten.

  Daarnaast draag je zo ook een steentje bij aan een duurzamere maatschappij, doordat een vegetarisch voedingspatroon aanzienlijk minder uitstoot van broeikasgassen en landgebruik vergt dan een voedingspatroon met veel vlees. Bekijk hier onze top 3 van vegetarische recepten van de afgelopen tijd!

  Heb je hier nog vragen over? Wij horen dit graag. Laat dan een reactie achter onder dit artikel!

  Vorig artikel
  Maartje’s top 3 van keukengerei Maartje’s top 3 van keukengerei
  Volgend artikel
  Groenten die je opnieuw kunt laten groeien Groenten die je opnieuw kunt laten groeien