Maak het af met glazuur

8 november 2017
door Kaylee Hartog Inspiratie

    Met glazuur geef je jouw baksels nog net een beetje extra liefde, want zeg nou zelf – dat verdienen ze toch? Wij geven je drie makkelijk te maken varianten waarmee je elke zoete lekkernij opleukt.

    [columns_row width=”half”] [column]glazuur[/column] [column]carrot cake[/column] [/columns_row]

    1. Standaard glazuur

    De meest eenvoudige variant maak je door wat gezeefd poedersuiker te mengen met wat water. Voeg een beetje natuurlijk kleurstof toe als je jouw glazuur een leuk kleurtje wilt geven. Gebruik bijvoorbeeld bietensap voor een roze of rode kleur en wortelsap voor een oranje kleur.

    Ingredients:

    • 200 g gezeefd poedersuiker
    • water

    Instructions:

    1. Meng de poedersuiker beetje bij beetje met wat water, zodat je zelf de dikte van het glazuur kunt bepalen

    2. Roomkaasglazuur

    Deze glazuursoort smaakt heerlijk fris en is daardoor goed te combineren met allerlei soorten baksels. De bekendste combinatie is natuurlijk met carrot cake, maar je kunt deze bananenbrood-muffins er ook heerlijk mee aftoppen.

    Ingredients:

    • 150 g roomkaas
    • 100 g ongezouten roomboter
    • 150 g poedersuiker
    • 1 tl vanille-extract

    Instructions:

    1. Mix de boter met de roomkaas (beide op kamertemperatuur) en het vanille-extract in een opvoerend tempo tot een geheel.
    2. Meng de poedersuiker er vervolgens in delen doorheen tot alle suiker is opgenomen.
    3. Wacht met het besmeren van jouw baksels totdat ze volledig zijn afgekoeld.

    3. Chocoladeglazuur

    Voor de echte zoetekauw onder ons kan chocoladeglazuur natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Hiermee fleur jij de meest saaie koekjes en cupcakes op tot een echt feestje. Wij toppen er ook graag chocoladecupcakes mee af, want van een dubbele dosis chocolade is immers nog nooit iemand slechter geworden.

    chocolade glazuur

    Ingredients:

    • 175 g donkere chocolade (minimaal 70% cacao)
    • 250 g ongezouten roomboter
    • 275 g poedersuiker
    • 1 el vanilla-extract

    Instructions:

    1. Smelt de chocolade au-bain marie door een hittebestendige kom boven een grote pan met water te verwarmen.
    2. Zeef ondertussen de poedersuiker en mix deze samen met de boter tot een luchtig geheel
    3. Voeg vervolgens geleidelijk het vanille-extract en de gesmolten chocolade toe en mix totdat er een glad geheel ontstaat.

    Welke variant is jouw favoriet?

    Vorig artikel
    De wereld rond met gehaktballen De wereld rond met gehaktballen
    Volgend artikel
    Zet je schoen bij HelloFresh Zet je schoen bij HelloFresh

    Gerelateerde artikelen