Gezond eten met de HelloFresh Box

28 januari 2015
door hellofresh Keukenmiddelen

  HF151203_Global_Blog_Portion_101_low-1024x683

  De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. Over eten bestaan veel ideeën en iedereen vindt er wel iets van! Ook is eten, en vooral gezond eten, elk jaar weer gevoelig voor trends. Logisch natuurlijk, eten speelt in ieders leven een rol. Veel mensen vinden het, net als wij, leuk om over eten te praten, te lezen, om te koken en vooral om te proeven. Een gezonde levensstijl en voeding liggen erg dicht bij elkaar. Wij geloven in de gezonde bijdrage van de gerechten uit onze HelloFresh Box. Waarom? Lees het hier.

  Waarom is de HelloFresh Box gezond?

  Wij stellen de HelloFresh Box en de recepten samen met het idee dat een gevarieerd voedingspatroon met verse producten gezond voor je is. Wij baseren dit op de Richtlijnen Voedselkeuze van de Gezondheidsraad. Deze richtlijnen vormen de basis voor alle uitingen vanuit onder andere het Voedingscentrum over gezonde voedselkeuze.

  Wij vinden dat de Richtlijnen Voedselkeuze een herkenbaar en gezond voedingspatroon weergeven. Gezonde voeding is een combinatie van veel factoren. Zo vinden wij dat een maaltijd moet bestaan uit een combinatie van verschillende voedingsstoffen die een positieve bijdrage leveren aan de algemene gezondheid. De volgende productgroepen vallen onder de basis voedingsmiddelen en zijn dan ook altijd in onze recepten aanwezig.

  Gezonde HelloFresh Box

  Basisvoedingsmiddelen

  • Groente en fruit
   • Deze groep zorgt  onder andere voor vitamine B, vitamine C, foliumzuur (B11), beta-caroteen (voorloper op vitamine A), mineralen, vezels en bioactieve stoffen.
  • Brood en aardappelen, pasta, rijst en peulvruchten
   • Deze groep zorgt onder andere voor koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen (waaronder jodium).
  • Melk(producten), kaas, vlees, vis, kip, eieren, noten, pitten en ook peulvruchten
   • Deze groep zorgt onder andere voor eiwitten, mineralen (waaronder calcium en ijzer), vitamine A, vitamine B, vitamine C en visvetzuren.
  • Smeer- en bereidingsvetten
   • Deze groep zorgt onder andere voor essentiële vetzuren, vitamine A, vitamine D en vitamine E.

  Weetje: wist je dat een ingrediënt in een bepaalde productgroep valt aan de hand van de 70% regel? Een product bestaat uit meerdere bestanddelen. Het deel dat voor tenminste 70% aanwezig is in het product, bepaalt de productgroep.

  Gezonde HelloFresh Box

  Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden

  Doordat onze recepten zijn samengesteld met uitgebalanceerde voedingswaarden, draagt de HelloFresh Box bij aan het bereiken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Uiteraard is niet alleen het avondeten verantwoordelijk voor het behalen van deze hoeveelheden maar met de HelloFresh Box kom je aardig in de buurt. Wij zorgen er altijd voor dat de recepten in balans zijn met elkaar. Zo kan het voorkomen dat een gerecht net wat minder groenten dan de aanbevolen 200 gram (voor kleine eters, kinderen en ouderen is dit aan de hoge kant) bevat. Dit wordt dan gecompenseerd met een ander gerecht met meer groenten, die je dan op een ander moment van de week nuttigt.

  Tip: door het berekenen van de voedingswaarden, kun je zelf ook altijd checken dat je nooit te veel vet, koolhydraten of eiwitten binnen krijgt. Op deze manier maken wij het je gemakkelijk!

  Variatie en inspiratie

  In onze box zit er ook altijd een vegetarisch gerecht. Wij kiezen hier bewust voor, omdat wij geloven dat variatie een positieve bijdrage levert aan een gezonde levensstijl. Zo zijn er veel onderzoeken die uitwijzen dat het minderen van vlees en vis een positieve bijdrage levert aan de gezondheid. Naast het feit dat vlees en vis veel belangrijke voedingsstoffen bevatten, krijg je door het eten van meer plantaardige producten en minder dierlijke producten meer vezels binnen en minder verzadigde vetzuren. Dit kan het risico verlagen op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.
  Daarnaast draag je zo ook een steentje bij aan een duurzamere maatschappij, doordat een vegetarisch voedingspatroon aanzienlijk minder uitstoot van broeikasgassen en landgebruikt vergt dan een voedingspatroon met vlees. Bekijk hier onze top 3 van onze vegetarische recepten van de afgelopen tijd! Naast variatie, vinden wij inspiratie ook belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat er producten worden gebruikt, die je zelf misschien niet zo snel zou kopen of koken.

  Trending: wil je liever wat minder koolhydraten binnen krijgen? Bekijk dan deze tips van Dafna om de HelloFresh-recepten zelf op een gemakkelijke manier koolhydraatarm te maken.

  Vind jij ook dat de HelloFresh Box een positieve bijdrage levert aan jouw gezonde eetpatroon?

  Vorig artikel
  Een nieuw ingrediënt in de box: za’atar Een nieuw ingrediënt in de box: za’atar
  Volgend artikel
  Familiebedrijf Jan Gotjé Familiebedrijf Jan Gotjé