Gevulde zoete appeltjes uit de oven

20 januari 2017
door Lizzie Winckel Tips en Tricks

    Het ziet eruit als een gewoon appeltje, maar wat wordt dit appeltje lekker, gaar geworden met de vulling, waarvan de smaak in de vrucht is getrokken. Benieuwd naar dit Belgische dessert?

    Teasers_Website_W04_R13_A

    Deze appeltjes zijn lekker als tussendoortje bij de koffie of lekker als dessert. Serveer er een bol ijs bij en je hebt een lekker dessert. Wist je dat je beter kunt denken als je kaneel eet? Dat komt door de magnesium die in kaneel zit. Hieronder het recept voor deze vrolijke appeltjes:

    Ingrediënten

    • 4 appels, Goudreinet
    • 2 el bruine basterdsuiker
    • 40 g boter
    • kaneelpoeder
    • 2 el honing

    Benodigdheden

    • Kom
    • Ovenschaal
    • Appelboor

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het klokhuis met een appelboor
    2. Meng in een kom de boter, suiker en kaneel. Zet de appels rechtop in een ovenschaal. Vul de appels met het boter-suiker mengsel
    3. Schenk een laagje water in de ovenschaal en bak vervolgens gedurende 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveer de warme appeltjes eventueel met vanille-ijs of een schep slagroom.

    Smakelijk!

     

     

    Vorig artikel
    Maak kennis met receptontwikkelaar Maarten Maak kennis met receptontwikkelaar Maarten
    Volgend artikel
    Foodtrend: Buddha bowl Foodtrend: Buddha bowl

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.