Beschermende verpakkingen

1 mei 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Onze ingrediënten in een beschermend jasje

  Verpakkingen: er bestaan veel verschillende soorten en maten. Maar waarom gebruiken wij juist bepaalde beschermende verpakkingen in de HelloFresh Box? We leggen het uit!

  Bij het verpakken van ingrediënten in de HelloFresh Box houden wij rekening met verschillende factoren. Zo verpakken wij alleen ingrediënten in niet recyclebaar verpakkingsmateriaal als dit de kwaliteit van de losse producten ten goede komt.

  Onze bekende bruine zakjes

  Ingrediënten zoals ui, knoflook en rode peper verpakken wij in kraft papier (dit kun je recyclen), zodat deze ingrediënten net iets beter beschermd zijn. Ook voorkomen we op deze manier dat alle knoflookteentjes los in de box ronddwalen.

  Plastic verpakkingen

  De ingrediënten die in plastic verpakt zijn, worden op deze manier goed beschermd. De kwaliteit van bijvoorbeeld sla blijft zo goed op peil. Ook komt het de houdbaarheid ten goede. Denk dan bijvoorbeeld aan komkommer. De plastic verpakking voorkomt dat producten snel bederven. Zo kunnen wij jou garanderen dat je deze ingrediënten ook na een paar dagen nog kunt gebruiken. Doordat het plastic de producten ook beschermen tegen beschadigingen hoeven er minder ingrediënten weggegooid te worden. We zouden het zonde vinden dat er ingrediënten weggegooid moeten worden doordat deze tijdens het transport beschadigd zijn. Sommige plastic verpakkingen die in de HelloFresh Box worden gebruikt zijn gemaakt van petflessen. Wil je het milieu sparen? Zorg er dan voor dat je jouw plastic scheidt van bijvoorbeeld restafval en papier.

  Zo nu en dan verpakken we producten ook in plastic folie vanuit hygiënisch oogpunt. Zo kon ons magazine niet zonder verpakking in de HelloFresh Box, doordat de inkt van het magazine dan in contact zou komen met losse ingrediënten zoals groenten. We gebruiken trouwens biologische inkt voor het magazine en de receptenkaarten.

  Lees hier meer over het gebruik van verpakkingen. Het Meldpunt Verpakkingen is in opdracht van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) uitgevoerd door Milieu Centraal. 

  Wil jij zo lang mogelijk van jouw ingrediënten genieten? Bekijk dan hier hoe je bepaalde ingrediënten het beste kunt bewaren, zodra deze bij jou thuis zijn aangekomen!

  Vorig artikel
  Zelf rösti maken: een stappenplan Zelf rösti maken: een stappenplan
  Volgend artikel
  Prei van groentekwekerij Smits Prei van groentekwekerij Smits

  Gerelateerde artikelen