3x verantwoord junkfood 中

19 juli 2020
door Sophie B. Tips en Tricks

  Hoe vaak ben jij de afgelopen weken de koelkast ingedoken om iets te snacken? Wij in ieder geval iets t矇 vaak. Maar hier komt de oplossing: wij delen hier onze favoriete, maar verantwoorde junkfood-recepten. Ga voor gezonde kapsalon op basis van kipgyros, een platbroodpizza boordevol groente of een portobello-veggieburger.

  Kapsalon met kipgyros

  Deze junkfood-klassieker met – hou je vast – friet, shoarma, kaas 矇n knoflooksaus heeft zijn naam te danken aan de kapper die het altijd bestelde bij een Rotterdamse shoarmazaak. In deze versievervangen we de friet met in de oven gebakken aardappelpartjes, de shoarma met kipgyros en de knoflooksaus met een lichte dressing op basis van yoghurt. Zo geniet je nog steeds van de lekkere kapsalon-smaak, maar hoef je je geen zorgen maken over de grote hoeveelheid calorie禱n.

  Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

  Zucht. Hoe lekker het ook is, gezond is ons favoriete exportproduct uit Itali禱 niet altijd. Van deze gezonde pizza kun je gelukkig w矇l verantwoord genieten. Je maakt hem met een dunne bodem van Libanees platbrood op basis van volkoren meel, een goede hoeveelheid groente, een lekker kaaslaagje van pittige Grana Padano en romige ricotta.

  Falafel met een broodje van portobello

  Nee, deze veggieburger heeft niet te lang in de oven gezeten hoor: het bruine broodje is eigenlijk een broodje van twee grote portobellos. Portobellos zijn uit de kluiten gewassen kastanjechampignons die een heerlijke notige smaak hebben, maar ook stevig genoeg zijn om te dienen als hamburgerbroodje. Om deze veggieburger compleet te maken beleg je hem met falafel, botersla en gekarameliseerde rode ui. De friet van aardappel en wortel bak je niet in het frituurvet, maar in de oven. W矇l de lusten, niet de lasten. Smakelijk eten!

  Meer gezonde alternatieven van je favoriete junkfood vind je hier!

  Vorig artikel
  Alle gekheid op een (ijs)stokje Alle gekheid op een (ijs)stokje
  Volgend artikel
  4x geweldige avocado-recepten 4x geweldige avocado-recepten

  Gerelateerde artikelen