3x Italiaanse salade caprese

23 juli 2020
door Sophie B. Gerechten

  Stel je voor dat je de mediterraanse zon op je huid voelt, rondwandelt in een Italiaans dorp en de aroma’s ruikt van versgemaakte pasta. Begint je hart al sneller te kloppen? Bij ons wel! Het is gelukkig heel simpel om thuis in Italiaanse sferen te komen, al helemaal met deze drie recepten voor salade caprese. Buon appetito!

  salade caprese

  De ingrediënten zijn simpel, de smaken explosief lekker: dat is de klassieke salade caprese. Ondanks dat er aan deze Italiaanse klassieker weinig bijgeschaafd hoeft te worden, delen we in deze blog drie variatianten die reden genoeg zijn om ‘O Sole Mio’ te gaan zingen. (Maar laten we starten met de basis)

  Basisingrediënten voor salade caprese:

  • Verse (buffel)mozzarella
  • Tomaten
  • Verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie
  • Olijfolie

  1. Caprese-prikkers

  Caprese Salad Recipe-3-ways-skewers-HelloFresh

  Salade caprese op een stokje is perfect voor een feestje, als vrolijk voorgerecht of als snack tussendoor. Gebruik hiervoor kleine mozzarellabolletjes met cherrytomaten en verse blaadjes basilicum. Maak het extra mooi door de hapjes te decoreren met enkele druppels balsamicocrème. Klaar? Prikken maar!

  Tip: de caprese-prikkers zijn ook leuk om te maken met kinderen.

  2. Wraprese

  Caprese Salad Recipe-3-ways-wrap-HelloFresh

  Geen zin in kommetjes en bestek? Doe je klassieke salade caprese in een wrap! En dat hoeft uiteraard geen standaard-wrap te zijn; kies bijvoorbeeld voor een versie gemaakt van wortel of bieten voor wat extra kleur en smaak. Ook hierbij is wat balsamicocrème of pesto lekker als garnering om de Italiaanse smaken te versterken.

  Tip: deze wraps zijn perfect om te maken voor een picknick of als lunch onderweg. 

  3. Caprese met klasse

  Caprese Salad Recipe-3-ways-HelloFresh

  Wil je jouw salade caprese extra bijzonder maken, bijvoorbeeld als speciaal voorgerecht of bijgerecht? Vervang de klassieke ingrediënten door onderstaande krachtpatsers en geef je gasten een smakelijke verrassing waar nog lang over wordt nagepraat.

  Ingrediënten:

  • Paarse basilicum
   Deze variant heeft een veel sterker aroma dan haar groene broertje en geeft een geweldige kleur aan je salade. 
  • Coeur de boeuf- of vleestomaten
   Deze soorten zijn minder waterig en zacht dan normale tomaten en hierdoor perfect om schijfjes van te snijden.
  • Burrata
   Burrata is een mix van mozzarella en room. De zachte kaas wordt op dezelfde manier bereidt als mozzarella, maar in de laatste fase wordt er room aan toegevoegd waardoor de kaas zacht en loperig wordt.

  Serveer zoals je een carpaccio zou serveren: op een mooie schaal, in plakjes op elkaar. Maak af met goede extra vierge olijfolie en eventueel wat balsamicoazijn.
  Tip: serveer met een goed glas rode wijn.

  Vorig artikel
  4x keukenplezier met kids 👨‍👧‍👦 4x keukenplezier met kids 👨‍👧‍👦
  Volgend artikel
  Onze vis: duurzaam gevangen en verantwoord gekweekt Onze vis: duurzaam gevangen en verantwoord gekweekt

  Gerelateerde artikelen