3 x geweldige groentekoekjes

22 juni 2018
door Helene Inspiratie

Hou jij ook zo van aardappelkoekjes? Deze drie recepten zijn echte groentebommetjes en lekker bij het avondeten, als aperitiefhapje of bij de barbecue. Geef jezelf een perfect koekje van eigen deeg!

Courgettekoekjes met spek

De zachte smaak van courgette met het zoutige van de spekblokjes en als kers op de taart: een snufje (of meer) Parmezaanse kaas: een perfecte combinatie als je het ons vraagt!

Ingrediënten:

85 g bloem
3 el olijfolie
Melk (optioneel)
2 eieren
2 stengels lente-ui
2 courgettes
50 g spek
1 el Parmezaanse kaas
Peper en zout

Voor het sausje:
250 ml zure room
1 teentje knoflook
1 el verse peterselie

Bereiding:

  1. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet de eieren en de olijfolie hierin.
  2. Meng de bloem langzaam met het vochtige midden tot het beslag glad is. Voeg eventueel wat extra olijfolie of melk toe om het beslag mooi glad te krijgen.
  3. Meng de lente-ui, courgette en gebakken spek erdoor. Besprenkel met de Parmezaans kaas.
  4. Warm een grote frituurpan met olijfolie op, reken ongeveer 30 g per groentekoekje en frituur 1 tot 2 minuten per kant tot ze mooi goud zien.
  5. Meng de ingrediënten van de dip samen, breng op smaak met wat peper en zout en voilá, dippen maar!

Wortelkoekjes met feta

Dit fetastische groentekoekje met wortel en – jawel – feta is bij jong en oud een voltreffer. Het gebruik van currypoeder en het heerlijk gekruide dipsausje maken het geheel nét dat tikkeltje curieuzer!

Ingrediënten:

85 g bloem
2 eieren
3 el olijfolie
Melk (optioneel)
2 stengels lente-ui
2 grote wortelen (geraspt)
100 g feta
1 tl currypoeder

Voor het sausje:
250 ml Griekse yoghurt
1/2 rode chilipeper (zonder zaadjes)
Sap van een halve limoen
Peper en zout

Bereiding:

  1. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet de eieren en de olijfolie hierin.
  2. Meng de bloem langzaam met het vochtige midden tot het beslag glad is. Voeg eventueel wat extra olijfolie of melk toe om het beslag mooi glad te krijgen.
  3. Meng de lente-ui, wortelen, feta en het currypoeder erdoor.
  4. Warm een grote frituurpan met olijfolie op, reken ongeveer 30 g per groentekoekje en frituur 1 tot 2 minuten per kant tot ze mooi goud zien.
  5. Meng de ingrediënten van de yoghurtdip samen, breng op smaak met wat peper en zout en voilá, dippen maar!

Mexicaanse maïskoekjes

Een Mexicaans feest op je bord, deze royaal gevulde maïskoekjes! Maak ze iets pittiger door een halve chilipeper toe te voegen.

Ingrediënten:

85 g bloem
2 eieren
3 el olijfolie
Melk (optioneel)
2 stengels lente-ui
2 blikjes maïs
1/2 rode chilipeper (zonder zaadjes)
1 tl paprikapoeder
1 tl koriander
1 tl verse peterselie
Peper en zout 

Bereiding:

  1. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet de eieren en de olijfolie hierin.
  2. Meng de bloem langzaam met het vochtige midden tot het beslag glad is. Voeg eventueel wat extra olijfolie of melk toe om het beslag mooi glad te krijgen.
  3. Meng de lente-ui, maïs, het paprikapoeder, de verse kruiden en de helft van de rode chilipeper erdoor.
  4. Warm een grote frituurpan met olijfolie op, reken ongeveer 30 g per groentekoekje en frituur 1 tot 2 minuten per kant tot ze mooi goud zien.

Vorig artikel
De beste barbecue-salades De beste barbecue-salades
Volgend artikel
3 x snacks voor onderweg 3 x snacks voor onderweg

Gerelateerde artikelen