Tour de Fresh: 3 gezonde snacks

22 juli 2014
door Wendy Keukenmiddelen

    wortels

    Bij de maand juli denk ik aan zomer, vakantie en de Tour de France. Wij hebben in de maand juli een Tour de Fresh voor jullie samengesteld, waarin wij handige tips geven voor frisse, gezonde en verrassende versnaperingen. Deze week geven we je tips voor 3 gezonde snacks die lekker zijn, en je kunt eten bij het zwembad! Want met de weersvoorspellingen van deze week is verkoeling zoeken bij het zwembad heerlijk.

    Als je in de zomer naar het zwembad gaat is de verleiding misschien groot om een patatje te bestellen of een ijsje eten. Dat is lekker, maar niet zo gezond. Deze 3 tussendoortjes zijn lekker en verantwoord!

    1. Wraps met roomkaas, kipfilet en rucola

    Besmeer de wraps met roomkaas en beleg ze met 3 of 4 plakken kipfilet per stuk. Als laatste beleg je de wrap met een klein handje rucola en dan kun je de wrap oprollen. Verpak de wraps in aluminiumfolie en neem ze mee naar het zwembad. Je kunt de wraps ook met andere producten beleggen. Waar jij maar zin in hebt! Bijkomend voordeel: omdat je de wraps gewoon uit het aluminiumfolie kunt eten heb je geen bestek nodig!

    couscous
    2. Lunchen met couscous of quinoa

    Veel van onze gerechten met couscous of quinoa kun je heel goed maken als lunch! Alle recepten vind je op onze website. Wel eerst even inloggen! Een goed voorbeeld is de couscous met kruiden, rozijnen en noten. Dit kun je van tevoren gemakkelijk bereiden en in een bakje of schaal meenemen naar het zwembad. Bijkomend voordeel: doordat er geen producten in zitten die uit de koelkast komen is het minder erg als je luncheen tijdje in de zon staat.

    3. Groente als tussendoortje

    In een heleboel groenten zitten veel vezels en vitaminen. Daardoor is het een prima en goed vullend tussendoortje. Neem bijvoorbeeld een bewaarbakje mee vol met stukken komkommer, wortels, radijsjes, en stukjes paprika. Ziet er vrolijk en kleurrijk uit! Ga je de hele dag onderweg? Verpak het bakje dan goed met aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat je groente langer op temperatuur blijft. Je kunt het natuurlijk ook in een tas met een koelelement stoppen. Bijkomend voordeel: omdat de groenten niet ontzettend zoet zijn komen er geen bijen en wespen op je af!

    Wat neem jij mee naar het zwembad?

    Vorig artikel
    Tour de Fresh: barbecue met vis Tour de Fresh: barbecue met vis
    Volgend artikel
    Tips & tricks: rode peper Tips & tricks: rode peper