Tips & tricks: rode peper

24 juli 2014
door Wendy In de keuken

    Tips & tricks: rode peper

    Regelmatig zit er een rode peper in de HelloFresh Box. Deze kleine smaakmaker komt oorspronkelijk uit midden-amerika en zorgt voor wat pit in je gerecht. Net zoals bij paprika’s verkleuren pepers van groen langzaam naar rood. Als de peper groen is, is deze nog onrijp. Toch is zijn pittige smaak dan al erg aanwezig. Het pittigste deel van de rode peper zijn de zaadlijsten die aan de binnenkant zitten. Hou je dus erg van pittig? Voeg dan ook deze zaadlijsten toe aan je gerecht.
    Tips & tricks: rode peperAls je dit liever niet in je gerecht wilt kan het soms nogal tijdrovend zijn deze te verwijderen. Bijkomend voordeel is dat je de binnenkant van de peper niet hoeft aan te raken en dus ook niet per ongeluk in je ogen kunt wrijven! Volg daarom hieronder ons stappenplan om de zaadjes snel en makkelijk te verwijderen!

    Stap 1: rol het pepertje stevig tussen je handen.          Stap 2: snijd het kroontje van de peper af. Schud de zaadjes uit de peper.
    stap 1 Tips & tricks: rode peper

    Stap 4: snijd de peper in ringen en voeg toe

    Vorig artikel
    Tour de Fresh: 3 gezonde snacks Tour de Fresh: 3 gezonde snacks
    Volgend artikel
    Gestoomde of gerookte makreel Gestoomde of gerookte makreel