Tips & tricks: zelf falafel maken

10 november 2014
door Frederieke In de keuken

    Zelf falafel maken

    Falafel in volkoren pita met tomatensaus, koriander en limoen. Dit zit er volgende week in de box! Het deeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafel van te maken. Zelf falafel maken? Bekijk onze ‘how to’ tips.

    Zelf falafel maken

    1. Zelf falafel maken – rol het deeg uit

    Heb je geen deegroller thuis? Marlot uit ons productteam gebruikt altijd een grote glazen fles.

    Van deeg tot balletjes

    Van deeg tot balletjes

    2. Snijd het deeg in gelijke stukken met een mesje

    Van deeg tot balletjes

    Van deeg tot balletjes

     3. Vorm, met natte handen, balletjes ter grootte van een 2 euromunt

    Van deeg tot balletjes

    Van deeg tot balletjes

    Van deeg tot balletjes

    4. Druk ze (een beetje) plat

    Van deeg tot balletjes

    ck5gm

    Et voila, de falafelballetjes zijn klaar om gebakken (2 – 3 minuten aan elke kant) te worden! Let goed op: de falafel bakt snel aan.

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Tips en tricks: kogelbiefstuk Tips en tricks: kogelbiefstuk
    Volgend artikel
    Superfood van Hollandse bodem: boerenkool Superfood van Hollandse bodem: boerenkool