Tips & tricks: gember afmeten

11 september 2015
door Frederieke Keukenmiddelen

    Gember afmeten

    Geregeld zit er gember in de box. Eerder hebben we laten zien (hier!) hoe je het gemakkelijk kunt schillen en hier lees je hoe het een beginnende verkoudheid kan voorkomen. In onze recepten gaan we uit van een stuk van 5 cm. Maar hoeveel moet je gember afmeten? Lees verder voor het antwoord.

    De ene gember is breder of dikker dan de andere en de ene heeft zijtakken en de andere niet. Soms kan het daarom lastig zijn om bijvoorbeeld exact 2/3 van 5 cm toe te voegen aan een gerecht. Kom je er even niet uit?

    Gemakkelijk gember meten

    Snijd dan eerst de geschatte hoeveelheid van de fijn. Meet het vervolgens af met een theelepel. Als je 1 tl. per persoon gebruikt, dan heeft het gerecht een lekkere gembersmaak, zonder te overheersen. Ben je een liefhebber van gember? Voeg dan 1 1/2 tl. per persoon toe.

    Heb jij nog een goede tip? Laat het ons dan weten via een reactie onder dit artikel!

     

    Vorig artikel
    Lofzang op de appels Lofzang op de appels
    Volgend artikel
    Voor de kids: haal de kleurpotloden tevoorschijn Voor de kids: haal de kleurpotloden tevoorschijn