Smart swaps: verantwoorde alternatieven

4 september 2017
door Charlot van Scheijen Tips en Tricks

  Vind jij het lastig om goede alternatieven te kiezen voor minder verantwoorde producten? Claire deelt een aantal smart swaps: alternatieven voor als je wat gezonder wilt gaan eten.

  Gezonder eten betekent ook dat je nieuwe producten gaat ontdekken. Dat kan best even wennen zijn als je normaal gesproken op de automatische piloot je boodschappen deed. In de infographic hieronder laat ik je zien hoe je jouw oude vertrouwde producten kunt swappen, ruilen, voor een verantwoorder alternatief.

  Stap voor stap

  Geef jezelf de tijd: je hoeft niet in een keer je hele eetpatroon om te gooien. Liever een paar keer een klein stapje in de goede richting dan een ommezwaai die je vervolgens lastig vol te houden vindt. Zeker ook met kinderen kunnen veranderingen best wat tijd kosten. Zijn je kinderen gewend om wit brood met chocopasta te eten? Geef ze dan niet meteen een zuurdesemboterham met hummus, maar ga geleidelijk over op minder zoet beleg en volkorenbrood. Zo vergroot je de kans dat ze die verandering prima vinden en boek je uiteindelijk het meeste succes.

  Welke swap ga jij thuis invoeren?

  Claire van den Heuvel | Easy Peasy: een online platform waar ouders inspiratie kunnen hoe ze zichzelf en hun gezin gezond & bewust kunnen voeden. Zowel letterlijk als figuurlijk. www.easypeasyacademy.nl Beeld: Jeroen van der Spek, Easy Peasy

  Vorig artikel
  10 tips voor lust ik wel-eetgedrag 10 tips voor lust ik wel-eetgedrag
  Volgend artikel
  Kookklusjes voor kinderen Kookklusjes voor kinderen

  Gerelateerde artikelen