Alles over bimi: bereiding, tips en lekkere recepten 31 mei 2016

door Frederieke In de keuken

Bimi. Broccolini. Babybroccoli.

Deze week zit er bimi in de HelloFresh Box. Deze groente lijkt een beetje op broccoli, maar smaakt en oogt toch verschillend. Meer weten over deze groente? Lees dan verder!

Bimi vs. broccoli

Bimi is een kruising tussen broccoli en de Chinese koolsoort kailan. Dit kun je goed terugzien omdat bimi ‘slanker’ is dan broccoli. De roosjes zitten daarnaast niet aan elkaar gegroeid, zoals bij broccoli wel het geval is. Qua smaak is bimi iets zoeter en milder dan broccoli, maar je proeft ook een lichtpittige ondertoon die sommigen een beetje doet denken aan de smaak van groene asperges. Een voordeel van bimi is dat je niets van het product hoeft weg te gooien, je kunt alles gebruiken. Van de broccoli kun je ook de stronk gebruiken, zoals in deze soep, maar we raden je wel aan het kontje weg te snijden.

Wat kun je ermee?

Bimi is erg geschikt om te wokken of te stomen. De groente wordt dan ook vaak gebruikt in Oosterse (wok)gerechten, zoals de Aziatische zalm van deze week. Erg lang hoef je niet te wokken: 3 – 5 minuten is voldoende. Als je er voor kiest om de groente te stomen, neem dan iets langer de tijd, ongeveer 6 – 8 minuten. Het mooie van stomen is dat de bimi dan extra groen kleurt en zorgt voor heldere kleuren op je bord.

Is het gezond?

Er wordt gezegd dat bimi ‘supergezond’ betekent in het Japans. Het zou ons niets verbazen, want deze groente zit vol met vitamine B11 en vitamine C. Deze vitaminen geven je veel energie en zorgen voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt de calcium voor sterke botten en is de kalium goed voor je bloeddruk. Neem dus gerust zonder schuldgevoel een tweede portie!

We zijn benieuwd wat jij van deze groente vindt. Laat je het ons weten in een reactie?

 

Vorig artikel
Op bezoek bij Arjen: de gele paprika leverancier Op bezoek bij Arjen: de gele paprika leverancier
Volgend artikel
Knutselen voor Vaderdag Knutselen voor Vaderdag

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.