5 x Belgische foodies op Instagram

26 mei 2016
door Nora Keukenmiddelen

  Food Revolution (3 of 22)Instagram is een populair medium onder foodies. Ook wij delen graag mooie plaatjes van onze gerechten waarmee we je inspireren. Naast onze eigen account (@hellofreshbe), maakten wij een lijstje van Belgische foodies op Instagram die je niet mag missen!

  Gilles Draps – @eat.warm

  Het leven van Gilles Draps draait rond eten: van foodfotografie en styling tot het uitschrijven van recepten en koken. “Toen ik vroeger door magazines bladerde, vond ik dat er altijd wel iéts ontbrak aan de bestaande concepten”. Daarom begon Gilles met zijn eigen food producties. Let op: door naar Gilles foto’s te kijken, krijg je reuze honger! Je bent gewaarschuwd. 😉

  Helen Verhelst – @helenverh

  Je herkent Helen misschien wel van ‘Dictator’, een programma dat een tijdje geleden liep op VIER. Op het Instagram-account van Helen vind je vooral plaatjes van ontbijtjes. Denk aan fruit, pannenkoekjes en wafels. Healty? Niet altijd. Of je er helemaal gelukkig van wordt? Dat wel. Of je het volgt om bij weg te dromen of jezelf op zondagochtend te verwennen met een van deze lekkernijen, laten we aan jou over.

  Blokfood – @blokfood

  De Antwerpse Ann-Eline deelt op haar account wat een studentje zoal eet. Ben je zelf student? Dan kun je in deze periode zeker wat inspiratie voor een gezonde, snelle hap gebruiken. Van een toast met avocado en ei als ontbijt tot een frisse limonade om je hoofd koel te houden tussen de boeken. Door Ann-Eline’s account scrollen is sowieso een goed besteedde pauze.

  Michiel Meekels – @michielmeekels

  Op het account van Michiel vind je niet alleen foto’s van lekker eten. Michiel is naast een geboren hobbykok, samen met zijn vrouw Ine de drijvende kracht achter het Let’s HYGGE (spreek je uit als huugge) concept: mensen samen laten genieten van lekker en puur eten. Hygge is het allesomvattende Deense woord voor huiselijke warmte en gezelligheid aan tafel. Exact wat Ine en Michiel bereiken wanneer ze groepen mensen bij hen thuis samenbrengen rond een tafel vol lekker eten. Dat Michiel in het dagelijkse ook creative director is, merk je ook aan zijn Instagram feed.

  Julie Van Weehaeghe – @hapjesprinces

  De Gentse Julie vind je onder de naam Hapjesprinces op Facebook, Twitter en dus ook op Instagram. Julie is gepassioneerd door eten en sporten. Ze leest massa’s kookboeken en deelt het resultaat van de recepten die ze uitprobeert via social media. De recepten die bij de foto’s horen, vind je op haar blog. Haar visie over koken ligt vlakbij die van HelloFresh: gezellig, lekker en gezond. Zeker volgen dus!

  Ken je zelf nog leuke Belgische foodies op Instagram? Deel ze hieronder dan zeker in de reacties!

  Vorig artikel
  Harissa zelf maken Harissa zelf maken
  Volgend artikel
  Op bezoek bij Arjen: de gele paprika leverancier Op bezoek bij Arjen: de gele paprika leverancier