5 tips om je peuter goed te laten eten

12 juni 2020
door Manouk Tips en Tricks

  Goed eten, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Maar in deze uitzonderlijke tijd waarin veel ouders ineens een 24-uursopvang zijn of thuis les moeten geven, staat het aanleren van gezonde eetgewoonten misschien even niet op nummer één. Daarom hebben we een aantal ideeën verzameld die kunnen helpen bij het aanmoedigen van goede eetgewoonten. Deze creatieve tips zorgen voor plezier voor jou en de kinderen. Dus ben je op zoek naar recepten voor peuters of manieren om je peuter groente te laten eten? Lees dan snel verder!

  Kook met kleur

  Kies voor verschillende kleuren groente en fruit in een maaltijd. Het ziet er leuk uit en het zorgt voor een gezonde balans van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen op het bord van je peuter. Snijd groenten in leuke vormen of maak een regenboog met fruitspiesjes. Kinderen genieten door de verschillende kleuren en vormen meer van het eten en leren het belang van afwisseling. Kijk maar eens naar het recept kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous met wortel, cherrytomaten en rozijnen, dat barst van de kindvriendelijke kleuren. 

  Groente in vermomming

  Heb je thuis kieskeurige eters, probeer dan onopvallend groente in gerechten te verwerken. Het is normaal dat kinderen kieskeurig zijn met sommige ingrediënten, maar op deze manier kun je jouw peuter toch groente voorschotelen. Meng bijvoorbeeld wortels en broccoli door pastasauzen of draai spinazie en boontjes door de gehaktballen. Het gaat niet om het verbergen van de groente, maar het helpt kinderen om gezonder voedsel te leren waarderen.

  frites de légumes

  Samen koken

  Betrek je kinderen bij het koken. Verdeel de taken en maak er een leuke activiteit van. Op deze manier leren kinderen wat voor soort ingrediënten er in hun maaltijden zitten, terwijl je gezellig samen tijd doorbrengt. Door ze te laten experimenteren met het bereiden van verschillende groenten, ontdekken ze nieuwe texturen. Je hebt extra handjes in de keuken én je kunt na afloop samen trots zijn op wat jullie hebben gemaakt! Ontdek hier meer tips om samen de sterren van de hemel te koken. 

  Gezonde snacks

  Het is altijd goed om gezonde snacks in de buurt te hebben – voor de kinderen en voor jezelf. Thuis snoep je waarschijnlijk meer dan normaal. Als je het doet, doe het dan goed! Kies bijvoorbeeld snacks als vers fruit, groente met zelfgemaakte dips of zelfgebakken mueslirepen, zodat jij en je kinderen niet naar iets anders grijpen. Klik hier voor deze kindvriendelijke recepten. 

  Na-apen

  Kinderen hebben de neiging om zich aan te passen aan de gewoonten van hun rolmodellen, het is dus goed om van gezond en voedzaam eten een gewoonte te maken bij jullie thuis. Gezond eten als peuter is een goede voorbereiding op de gezonde groei en ontwikkeling tijdens de kindertijd en leidt tot een gezonde levensstijl wanneer ze volwassen zijn.

  Vorig artikel
  5x voeding waar je energie van krijgt en productiever van wordt 5x voeding waar je energie van krijgt en productiever van wordt
  Volgend artikel
  5 makkelijke en snelle recepten met ingrediënten uit je keukenkastje 5 makkelijke en snelle recepten met ingrediënten uit je keukenkastje

  Gerelateerde artikelen