Verschillende pepers op een rijtje

23 januari 2015
door hellofresh In de keuken

  Verschillende pepers op een rijtje

  Pepers, familie van de paprika, zijn er in veel verschillende maten en kleuren. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Wel handig om te weten, voordat je je tanden in een peper zet die een stuk heter is dan je had verwacht. Wij hebben de verschillende pepers op een rijtje gezet.

  Spaanse groene peper

  De groene peper is minder rijp dan de rode peper. Hierdoor is de groene peper milder van smaak. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de peper, hoe scherper deze is. Kleine groene pepertjes kunnen dus ook erg heet zijn! Gedroogde groene pepers van zo’n 1,5 cm, in Indonesië rawit genoemd, zijn hier een goed voorbeeld van.

  Turkse groene peper

  Yeşil biber betekent letterlijk groene peper in het Turks en is een verzamelnaam voor veel soorten groene pepers uit Turkije. Deze groene peper wordt in de Turkse keuken veel gebruikt en is groter dan de Spaanse groene peper. Door de relatief milde smaak kan de peper rauw worden gegeten in bijvoorbeeld salades. Ook is de groene peper erg lekker als deze gegrild is op de barbecue, maar dat bewaren we liever voor de zomer. Je kunt deze peper ook gebruiken in een gerecht met bulgur en za’atar! Lees hier alles over dit kruidenmengsel!

  Turkse rode peper

  Turkse rode peper lijkt erg op de Turkse groene peper maar ook op een puntpaprika. De Turkse rode peper is niet iets kleiner en een beetje pittiger dan de puntpaprika. Erg lekker!

  Rode peper

  Deze smaakmaker komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en zorgt voor pit in elk gerecht! Het pittigste deel van de peper, veroorzaakt door capsaïcine, zijn de zaadlijsten die aan de binnenkant zitten. Hou je dus van een extra pittige smaak? Voeg dan ook de zaadlijsten toe aan je gerecht. Wil je proeven hoe pittig een peper is? Doe dit dan niet met het uiteinde van een peper. Het uiteinde is vaak milder dan de rest van de peper, omdat hier geen pitjes en zaadlijsten in zitten.

  Er zijn veel verschillende rode pepers, een van de bekendste is de Spaanse rode peper. Deze zit dan ook vaak in de HelloFresh Box. Wist je dat de Habanero peper de heetste Mexicaanse peper ter wereld is? Door de pittige smaak wordt deze peper vaak in zijn geheel meegekookt en later weer uit het gerecht gehaald.

  Tips!

  • Bekijk hier een handige tip om de zaadlijsten van een peper gemakkelijk en snel te verwijderen!
  • Hier vertellen we hoe je overgebleven peper het beste kunt bewaren!
  • Heb je iets teveel peper toegevoegd aan het gerecht? Een scheutje citroensap of een schepje suiker kan helpen om het gerecht weer wat milder te maken! Zuivel kan dat trouwens ook. Drink een glas melk of voeg wat crème fraîche toe aan de maaltijd.

  Wat is jouw favoriete peper?

  Vorig artikel
  Koken met HelloFresh restjes Koken met HelloFresh restjes
  Volgend artikel
  Een nieuw ingrediënt in de box: za’atar Een nieuw ingrediënt in de box: za’atar