Tour de Fresh – 3 praktische voor een frisse picknick

11 juli 2014
door Wendy Keukenmiddelen

  Bron: http://koken.vtm.be/recepten/specials/picknick

  Bij de maand juli denk ik aan zomer, vakantie en de Tour de France. Wij hebben in de maand juli een Tour de Fresh voor jullie samengesteld, waarin wij handige tips geven voor frisse, gezonde en verrassende versnaperingen. Deze week geven we je 3 tips om je picknick lekker fris te houden!

  1. Koelelementen maak je zelf!

  Gebruik je drank als koelelement. Schenk een grote fles bijna helemaal vol met water en in de vriezer. Haal op de dag van je picknick de fles uit de vriezer en leg de fles in je picknickmand. Zo dient hij als koelelement. Groot voordeel: Tegen de tijd dat het water gesmolten is heb je tijdens je picknick nog heerlijk koud water om te drinken! Dit kan ook met pakken drinken zonder prik, denk aan bijvoorbeeld Ice Tea of vruchtendrank.

  2. Frisse boterhammen

  Maak je sandwiches van tevoren, leg ze een tijdje in de koelkast totdat ze goed koud zijn. Pak de sandwiches daarna in met aluminiumfolie. Dit isoleert en zorgt ervoor dat de je sandwiches langer koud blijven en dus ook vers! Hou verder bij het samenstellen van je picknick rekening met producten die slecht tegen warmte kunnen. Dus beleg je sandwiches liever niet met filet american of andere rauwe vleeswaren. Deze ingrediënten zijn gevaarlijk als ze te warm worden, de kans dat je er dan ziek van wordt is groot.

  3. Tref goede voorbereidingen!

  Niets is vervelender dan dat je net je hele picknickmand hebt uitgestald en er vervolgens achterkomt dat je het belangrijkste bent vergeten! Vergeet vooral niet een vuilniszak, zonnebrand, kurkentrekker en/of bieropener mee te nemen. Om te voorkomen dat je aan het einde van de dag alle vieze borden en bekers weer in je mand moet doen: neem wegwerpbestek, borden en bekers mee. Gooi alles aan het einde van de middag in de vuilniszak en gooi die weg. Scheelt een hoop gedoe!

  Veel plezier!

  Vorig artikel
  Groene pesto uit Ligurië Groene pesto uit Ligurië
  Volgend artikel
  Wat is het verschil tussen rode, groene en gele paprika? Wat is het verschil tussen rode, groene en gele paprika?