Tips voor een snel én uitgebreid ontbijt

15 oktober 2015
door Frederieke Gerechten

    Tips voor het ontbijt

    Fleur niet alleen je ontbijt maar ook je ochtendhumeur op met deze tips voor de lekkerste ontbijtjes. We bieden voor ieder wat wils: van een snel tot uitgebreid ontbijt! Op zoek naar extra variatie? Bestel dan eens een Ontbijtbox.

    Snel ontbijt

    • Havermout of een bakje yoghurt heb je zo gemaakt. Strooi er wat stukjes pepernoot of speculaas overheen voor een extra lekkere smaak!
    • Al gehoord van overnight oats? Maak je bakje havermout de avond van te voren en laat, in plaats van het op te warmen, een nachtje in de koelkast staan. Voeg fruit wel pas ’s ochtends toe, voor een extra verse twist.
    • Bijna niets in huis en je wilt al bijna het huis uit rennen? Besmeer dan een volkoren boterham met pindakaas (dat heb je vast nog wel in een keukenkastje staan) en bestrooi met een paar rozijnen en noten. Handig voor on-the-go!

    Uitgebreid ontbijt

    • De ochtend beginnen met een bakje yoghurt kan heerlijk zijn. Maar het is nog meer genieten als je je zelfgemaakte granola er doorheen kan roeren! Granola is een combinatie van haver, zaden en noten. Dit roosterje in de oven en klaar is kees. Het recept van Annabel Langbein vinden wij een aanrader en vind je hier.
    • Bak wat plakjes appel of peer in een klontje roomboter. Strooi er wat kaneel overheen en je hebt een heerlijke warme toevoeging voor je uitgebreide ontbijt (op bed)!
    • Misschien moet je er niet aan denken, maar als je van een stevig ontbijt houdt is het heerlijk om de ochtend te beginnen met gerookte vis. Eet bijvoorbeeld een cracker met gerookte zalm en een gekookt eitje erbij.

    Ben jij meer smoothie-type? Bekijk dan hier, hier en hier een aantal varianten. 

    Heb jij een favoriete ontbijtrecept? Laat het ons in een reactie hieronder weten!

    Vorig artikel
    Herfstschoonmaak in je keuken Herfstschoonmaak in je keuken
    Volgend artikel
    Jullie 5 handige keukentips Jullie 5 handige keukentips

    Gerelateerde artikelen