Tips om je kersttafel aan te kleden

15 december 2016
door Charlot van Scheijen Lifestyle

    Eten doe je ook een beetje met je ogen. Als je bord en de tafel er mooi uitzien, maakt dat je etentje nog feestelijker. Wij geven je tips om je tafel extra mooi aan te kleden deze kerst.

    hf161116_w50extrashot_nl_christmas_tablesetting_3_high

    Versiering

    • Maak kaartjes met de namen van je gasten en maak er een klein gaatje in waar je een takje rozemarijn doorheen steekt.hf161116_w50extrashot_nl_christmas_tablesetting_8_high
    • Rol de servetten op, leg er een kaneelstokje en dennentakje op en omwikkel met keukentouw.hf161116_w50extrashot_nl_christmas_tablesetting_7_high

       

    • Zet flessen water op tafel met schijfjes sinaasappel en takjes rozemarijn.
    • Leg glazen kerstballen op tafel met een paar takjes verse groene kruiden erin.hf161116_w50extrashot_nl_christmas_tablesetting_18_high
    • Gebruik lege wijnflessen als kandelaars.
    • Hang een flinke tak op (boven de tafel als het even kan) en hang er kerstballen aan.
    • Hang een maretak boven de deur.
    • Smeer lege, glazen potjes in met lijm en rol ze door een bord met zout. Zet er een waxinelichtje in.

      hf161116_w50extrashot_nl_christmas_tablesetting_9_high

    De tafel dekken

    Zet waterglazen schuin rechtsboven de borden, met de wijnglazen er net achter. Voor iedere soort wijn is een specifiek soort glas het meest geschikt. Grofweg kun je aanhouden dat kleinere glazen het beste zijn voor witte wijn, en grote voor rode wijn.

    Je gebruikt je bestek van buiten naar binnen. Leg het bestek voor het voorgerecht dus aan de buitenkant, het tussengerecht daarnaast en bestek voor het hoofdgerecht het dichtst bij het bord. Dessertbestek leg je bovenaan het bord. Een klein bordje met botermesje voor het brood mag linksboven het bord.

    Veel plezier! Wil je het jezelf gemakkelijk maken deze Kerst? Bestel dan nu onze Kerstbox, met daarin alles wat je nodig hebt voor een geslaagd diner. 

    Vorig artikel
    Op bezoek bij Eriks delicatessen Op bezoek bij Eriks delicatessen
    Volgend artikel
    Over ons kaasplankje Over ons kaasplankje

    Gerelateerde artikelen