Schoonmaken met ingredi禱nten uit je keukenkastje 局

15 september 2020
door Kim Tips en Tricks

  De zomer is (helaas) voorbij, tijd voor een najaarsschoonmaak! Ook daar helpen we je graag bij, want wist je dat je het huis kan laten blinken zonder dure schoonmaak producten? Natuurlijke producten zoals azijn of citroen doen namelijk wonderen! Het is een goedkope, gezonde en ecologische oplossing met producten die gewoon in jouw keukenkastje liggen!

  Citroen

  Naast dat citroen heerlijk fris ruikt is het ook het krachtigste voedingszuur dat er bestaat! Je poetst er bijna alle bacteri禱n in huis mee weg. Citroen is ook de perfecte vetoplosser 矇n werkt goed tegen kalkaanslag. Wrijf een halve citroen over de kalkaanslag, laat dit even intrekken en spoel het vervolgens weg met warm water en voil, het blinkt weer als nieuw. Een tip voor vieze luchtjes: leg een halve citroen in de koelkast en het ruikt snel weer heerlijk fris.

  Citroen

  Olijfolie

  Olijfolie als schoonmaakmiddel? Dweilen moet je er natuurlijk niet mee doen maar je kunt er perfect hout mee polijsten of roestvrij-staal mee laten glanzen. Voeg een beetje citroensap toe aan een kopje olijfolie en je bent klaar om meubelen te laten blinken. Heb je last van een piepende deur? Een beetje olijfolie op de scharnieren doet wonderen!

  Azijn

  Witte natuurazijn (let op: niet de balsamico- of wijnazijn die je gebruikt voor een HelloFresh recept) is een perfect middel om schimmel, vet en zeepresten mee te verwijderen. Wil je je huis ook fris laten ruiken? Voeg dan wat citroenschillen toe aan de azijn. Voor blinkende ramen zonder strepen werkt azijn ook als wondermiddel! Giet een stevige scheut azijn in een emmer met warm water en je bent klaar om ramen te lappen. Liet de vaatwasser witte sporen achter op je glazen? Met een beetje azijn werk je de aanslag zo weg. Ook aangekoekte pannen met kalkaanslag krijg je makkelijk schoon met een beetje azijn.

  Zout

  Wil je tegels, glas of een wastafel schuren? Los dan wat zout op in natuurazijn, dat werkt perfect. Wie kent het niet, knoflook snijden en vervolgens de hele dag een knoflookgeur ruiken. Ook hier is zout d矇 oplossing. Wrijf in je handen met wat zout en spoel daarna je handen af met water. Zo hoef jij niet de hele dag met een knoflookgeur rond te lopen, han-dig toch.

  Zout

  Baking soda

  Soda heb je misschien ook wel in jouw keukenkastje en anders is dit te vinden in iedere supermarkt. Het werkt perfect als schuurmiddel voor je badkuip of douche. Verdun het poeder met wat water en schuren maar!

  Zo zie je maar, voor een schoon huis heb je geen dure schoonmaakmiddelen nodig. Even de keukenkastjes induiken volstaat. Heb jij nog tips over het schoonmaken met ingredi禱nten uit je keukenkastje? Deel ze met ons via #hellofreshnl

  Vorig artikel
  3x koken met kokos 孕 3x koken met kokos 孕
  Volgend artikel
  3 x favoriete recepten met duurzame vis 3 x favoriete recepten met duurzame vis

  Gerelateerde artikelen