Samen duurzaam: de route van HelloFresh 💚

26 juni 2020
door Sophie B. Achter de schermen

  Van elektrische busjes tot boxen van gerecycleerd materiaal – bij HelloFresh is duurzaamheid een hot topic. En daarbij is elke stap in de juiste richting, klein of groot, belangrijk! Volg hier onze route.

  1200m² zonnepanelen

  In ons distributiecentrum hebben we 740 zonnepanelen op het dak, zo wekken we een deel van onze energie zelf op. Ook aan de dieren in de buurt is gedacht: er hangen 37 vogelhuisjes op het terrein. Deze duurzaamheidsinitiatieven zijn niet onopgemerkt gebleven. We hebben er een heus ‘BREEAM certificate of excellence’ voor gekregen. Dit is één van de meest gebruikte duurzaamheidskeurmerken ter wereld en daar zijn we best trots op!

  Minder CO₂-uitstoot

  Mede dankzij onze nieuwe efficiënte routeplanner hebben we in 2019 de CO2-uitstoot met 15% verminderd. Maar jullie hebben hier ook aan bijgedragen. Met de groene tijdvensters kies je voor een breder tijdvak, waardoor wij een nog efficiëntere route kunnen uitstippelen.

  Samen tegen voedselverspilling

  Elk jaar gooien we gemiddeld 41 kilo eten per persoon weg – zonde! Daarom bestellen we alle ingrediënten altijd pas na de besteldeadline. Zo hebben we minder dan 0,3% voedselverspilling in onze keten. Om ervoor te zorgen dat ook jij zo min mogelijk eten verspilt, bezorgen we alles in de juiste hoeveelheden. Toch een restje over? Bekijk dan voor inspiratie de ‘koken met restjes’ video’s hier of bekijk de eerste video alvast hieronder. 👇

  Lees meer over duurzaamheid op HelloFresh.be/duurzaamheid

  Vorig artikel
  Het verschil tussen couscous en parelcouscous Het verschil tussen couscous en parelcouscous
  Volgend artikel
  5x tips voor een zomerse picknick ☀️ 5x tips voor een zomerse picknick ☀️

  Gerelateerde artikelen