Salade met gegrilde kip, olijven en flatbread

29 april 2015
door hellofresh Our Cooking tools

    Salade met gegrilde kip, olijven en flatbread

    Wat is er lekkerder dan op een zonnige dag buiten eten? Deze salade met gegrilde kip is gemakkelijk te maken, is lekker licht maar zorgt er tegelijkertijd toch voor dat je niet snel weer een hongergevoel hebt. Ideaal dus voor de eerste lentedagen waarop je buiten kunt eten! En natuurlijk minstens net zo lekker binnen aan de keukentafel als het weer niet helemaal meewerkt.

    Salade met gegrilde kip, olijven en flatbread

    Ingredients

    • Voor 2 personen
    • 200 g kipfilet
    • 2 teentjes knoflook
    • 200 g zwarte (pitloze) olijven
    • 1/2 komkommer
    • 2 tl gedroogde oregano
    • 200 g cherrytomaten
    • 1/2 rode ui
    • 1 citroen
    • 1 el balsamicoazijn
    • 1 (volkoren) Libanees platbrood of 2 (volkoren) pitabroodjes
    • Benodigdheden:
    • Mengkom
    • Bakplaat met bakpapier
    • Saladekom

    Instructions:

    1. Verwarm de oven voor op een hoge grillstand.
    2. Snijd elke kipfilet doormidden. Pers of snijd 1 knoflookteen fijn en snijd 1 knoflookteen grof. Besprenkel in een mengkom de kipfilet met 1 el olijfolie en de knoflook. Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg 1/2 tl citroenrasp en 1/2 tl citroensap toe aan de marinade van olijfolie en knoflook. Laat de kip tenminste 10 minuten rusten in de marinade.
    3. Snijd de komkommer en feta klein.Versnipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten en de olijven.
    4. Besprenkel het platbrood of de pitabroden met 1/2 tl olijfolie en wrijf de broden in met de grofgesneden knoflook.
    5. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Gril de kip 7 minuten aan elke kant.
    6. Maak ondertussen een dressing van de balsamicoazijn, 1 el olijfolie, 1/2 el citroensap, oregano, zout en peper.
    7. Meng de komkommer, feta, tomaten, olijven en rode ui in een saladekom. Besprenkel de salade met de dressing.
    8. Haal de kip uit de oven en snijd in kleinere stukken. Verwarm de broden 1 minuut aan elke kant. Serveer de salade met de kip en het brood.

     

     

    Neem de salade met het brood mee naar buiten en eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Koken met restjes uit de box Koken met restjes uit de box
    Volgend artikel
    HelloFresh producten bewaren HelloFresh producten bewaren

    Gerelateerde artikelen