Pumpkin spice latte: zo maak je het!

3 oktober 2017
door Kaylee Hartog Gerechten

    Het najaar is bij uitstek het seizoen om onder een dekentje op de bank te kruipen, maar we zouden HelloFresh niet zijn als we daar niet iets te eten of drinken bij bedacht hadden. Daarom delen we een recept voor het perfecte herfstdrankje.

    Het ultieme herfstdrankje

    Misschien heb je er al van gehoord of het zelfs al eens gedronken: de pumpkin spice latte. Deze Amerikaanse trend op koffiegebied heeft er de laatste jaren veel fans bij gekregen in Europa. Het drankje is heerlijk om mee op te warmen – bijvoorbeeld na een gure herfstwandeling – en ziet er ook nog eens verrukkelijk uit.

    Pumpkin spice latte

    Wat maakt deze koffie nou zo bijzonder? Is het de pompoenpuree? De ahornsiroop? Jouw zelfgemaakte kruidenmengsel? Waarschijnlijk is het een combinatie van dit alles. Het bittere van de koffie past goed bij de zoete, zachte smaak van de pompoen en de kruidenmix geeft het geheel een bijzondere nasmaak. Wij zijn fan!

    Zo maak je het

    [columns_row width=”half”] [column]pumpkin spice latte[/column] [column][/column] [/columns_row]

    Voor twee mokken

    Ingredients

    • 1 pompoen
    • 1 tl ahornsiroop
    • 1,5 tl vanille-extract
    • 500 ml melk
    • 1 kop koffie
    • slagroom
    • 1/2 tl zelfgemaakte kruidenmix
    • Voor de kruidenmix:
    • 2 el kaneel
    • 1 el gemalen gember
    • 1 tl piment
    • 1/2 tl gemalen kruidnagel
    • 1/4 tl gemalen nootmuskaat

    Instructions:

    1. Snijd de pompoen in stukken, schil en kook in ongeveer 12 minuten gaar. Pureer daarna glad met een staafmixer.
    2. Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix in een kom en roer door elkaar met een lepel.
    3. Verwarm twee eetlepels van de pompoenpuree samen met de kruidenmix in ongeveer 3 minuten op laag vuur.
    4. Voeg de ahornsiroop, het vanille-extract en de melk toe en verwarm totdat het warm is. Let op dat het mengsel niet overkookt.
    5. Doe de mix in een blender en meng tot een glad geheel. Zet ondertussen de koffie.
    6. Verdeel de koffie over twee mokken, voeg het pompoen-melkmengsel toe en top af met wat slagroom. Besprenkel met wat van de kruidenmix of wat kaneel.

    Heb je nog wat pompoen over? Probeer dan deze soep eens, of bekijk onze vijf favoriete pompoenrecepten.

    Vorig artikel
    Easy peasy platerule: de voedselbehoefte van kinderen Easy peasy platerule: de voedselbehoefte van kinderen
    Volgend artikel
    Zelf babyvoeding maken Zelf babyvoeding maken

    Gerelateerde artikelen