Peter Res van Ajax over gezonde voeding

26 mei 2014
door Frederieke Achter de schermen

  Er wordt steeds meer geschreven over voeding en het effect op de gezondheid. Maar welk effect heeft voeding nu echt op de gezondheid en de prestaties? Hoe blijkt in de praktijk dat voeding bijdraagt aan meer energie en herstel van spieren? Een aantal weken geleden vertelde Peter Res, voedingsadviseur van A.F.C. Ajax, aan ons en een aantal geïnteresseerden hoe het in elkaar steekt. Lees nu zijn antwoorden op deze vragen!

  We kwamen met zijn allen samen bij het sportcomplex De Toekomst van A.F.C. Ajax, wat zorgde voor een inspirerend locatie. Wij hebben Peter Res gevraagd om te spreken over zijn ervaringen en om zijn beste tips met ons te delen.

  Peter Res is voedingsadviseur voor topsporters en heeft ruime wetenschappelijke en praktische ervaring.  Zelf heeft hij ook op topsportniveau hardgelopen en is hij triatleet.

  We zijn veel te weten gekomen over de relatie tussen voeding en sport! Zo heeft Peter bijvoorbeeld uitgelegd hoe belangrijk het is voor je herstel om na een sportprestatie goed te eten. Ook is het van groot belang om regelmatig te eten, met een gevarieerd menu wat zorgvuldig is samengesteld en mede afgestemd op een sportschema.

  Gedurende zijn presentatie kwam het steeds naar voren hoe belangrijk het is om uit te gaan van gezonde voeding als basis. Groenten, volkoren producten, noten en vette vis zijn hier voorbeelden van. Zonder een gezonde basis is het weinig zinvol om je te richten op specifieke prestatie-stimulerende ingrediënten.

  De kennis die Peter Res ons heeft aangeboden houden wij zeker in ons achterhoofd! Inmiddels hebben wij al veel kunnen ontdekken over wat jullie belangrijk en lekker vinden en we zijn nog lang niet uitgeleerd!

  Wat is jouw gouden tip over voeding in relatie tot sport? 

  Vorig artikel
  Aangepaste leverdagen met Pinksteren Aangepaste leverdagen met Pinksteren
  Volgend artikel
  Gezonde tosti’s met tomatensalade Gezonde tosti’s met tomatensalade

  Gerelateerde artikelen