Onze favoriete kerstmarkten van 2016 16 december 2016

door Charlot van Scheijen Lifestyle

Vind je thuis bij de kerstboom zitten met Mariah Carey op de achtergrond niet kerstig genoeg? Voor grootse en meeslepende kerstgevoelens is een bezoekje aan een kerstmarkt een aanrader. Benieuwd naar onze favorieten (in willekeurige volgorde)?

kerstmarkt-brussel-bron-dagjeuit-net

Bron: dagjeuit.net

We konden bijna niet kiezen, maar dit zijn onze vijf favoriete kerstmarkten:

 1. NeighbourFood Market – Amsterdam
  Ben je in Amsterdam op 17 of 18 december? Dan moet je zeker even langsgaan bij de Tussen Kerst en Kitsch-editie van de NeighbourFood Market, in de Gashouder op het Westergasfabriekterrein. Perfect om de hele dag te blijven hangen en je langzaam van koffie naar lunch naar borrel te verplaatsen.
 2. Kerstmarkt – Brussel
  Deze gigantische kerstmarkt is alles wat je als kerstfan wilt. Er is een schaatsbaan, talloze kraampjes met kerstversiering en winters eten in overvloed. Van 25 november tot en met 1 januari is het hele centrum van Brussel geheel gehuld in groen, rood en talloze lichtjes.
 3. De Streekmarkt – Utrecht
  In verschillende steden in Nederland wordt regelmatig De Streekmarkt georganiseerd met, je raadt het al, veel lokale producten. In een van de leukste straten van Utrecht, de Twijnstraat, vindt dit jaar op 10 en 11 december de Kersteditie van deze markt plaats. Van gerookte vis tot vers brood en biertjes uit de buurt: je kunt het allemaal proeven op deze markt. Blijf ook vooral even hangen bij de vuurkorven!
 4. Gentse Winterfeesten – Gent
  In het gezellige centrum van Gent vinden iedere week de Winterfeesten plaats. Waan je even in een Scandinavisch dorp terwijl je langs de verschillende kraampjes loopt en proeft van glühwein, warme chocolademelk en andere kerstzaken. De Gentse Winterfeesten zijn van 9 december tot en met 8 januari. Je zou er dus zelfs nog een nieuwjaarstripje aan kunnen wagen.
 5. Pop-up Foodhallen – Apeldoorn
  In Apeldoorn kun je je hart ophalen als je van Kerst houdt. Op 17 en 18 december is in de Zwitsalhallen een pop-up Kerstmarkt vol kraampjes en live muziek. Uiteraard kun je ook hier meer dan genoeg lekkers eten en drinken. Voor kinderen is er genoeg te doen, zodat je zelf rustig rond kunt lopen. En wij zijn er ook! We gaan live kerstkoken. Kom je kijken?
neighbourfood-market-bron-neighbourfoodmarket-nl

Bron: neighbourfood.nl/market

Veel plezier! Wil je het jezelf gemakkelijk maken deze Kerst? Bestel dan nu onze Kerstbox, met daarin alles wat je nodig hebt voor een geslaagd diner. 

Vorig artikel
Over ons kaasplankje Over ons kaasplankje
Volgend artikel
Recept voor smoutebollen Recept voor smoutebollen

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.