Ons paasmenu: proef de lente op je bord! 10 april 2019

door Lisa Kapan Diner-recepten

We schuiven dit jaar de paaseitjes en bladerdeeghapjes een beetje aan de kant, om aan tafel ruimte te maken voor wel iets héél speciaals: ons Premium-paasmenu! Dit eenmalige menu is een feestje voor je smaakpapillen en laat de lente tot leven komen op je bord. Van het voorgerecht en hoofdgerecht tot zalige zoete opties als afsluiter: lees er hier alles over.

Het voorgerecht
Groene aspergetips met gerookte forel

Zeg je lente, dan zeg je asperges. De groene asperges in dit gerecht groeien, anders dan witte asperges, boven de grond en hebben een stevige bite. Ze zijn op hun best als je ze grilt – dit geeft de asperges extra smaak en maakt ze lekker knapperig. Door ze te combineren met gerookte forel, avocado en Bulgaarse yoghurt wordt dit een smaakvol, fris voorgerecht – je smaakpapillen zijn hierna helemaal wakker en klaar voor het hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht
Gekonfijte parelhoen met doperwten
crème en geglaceerde bospeen

En dat hoofdgerecht? Dat is er niet zomaar een! Het kleurrijke recept is met recht een parel te noemen, maar dan wel een makkelijke parel natuurlijk. De parelhoen hebben we namelijk alvast voor je gekonfijt. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, met als resultaat een heerlijk malse parelhoen waar je weinig moeite voor hoeft te doen. Je maakt er geglaceerde bospeen, krieltjes en doperwtencrème van buffelyoghurt bij – alles tezamen een bord vol genot dus.

Paashaas(t) je!

Al aan het watertanden? Grijp nu je kans om lekker uit te pakken en je lunch of diner met Pasen extra bijzonder te maken. Je kunt alle ingrediënten en de recepten voor het voorgerecht en het hoofdgerecht makkelijk thuisbezorgd krijgen. Kies het paasmenu hier in je box!

Zalig zoet

Psst.. wil je als afsluiter nog iets zoets maken, dan hebben we genoeg zalige opties voor je op deze HelloFresh-blog. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor witte chocolade-vijgentaart? Je maakt het zonder oven en het eindresultaat is een lust voor het oog (en de mond). Natuurlijk is een worteltaart ook altijd een succes tijdens Pasen en al helemaal doordat je bij onze worteltaart mooie (en lekkere) wortelvormpjes ervan maakt.
Mocht je een iets frissere optie willen, ga dan voor onze citroen-yoghurtcake met gekonfijte citroen. De perfecte balans tussen friszuur en zoet zorgt ervoor dat de taart zó op is… wacht dus niet te lang met het nemen van een puntje is ons advies.

Vorig artikel
3 zonnige lentesoep-recepten 3 zonnige lentesoep-recepten
Volgend artikel
Koken met wijn! Koken met wijn!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.