Ons favoriete bananenbroodrecept 15 maart 2019

door Lisa Kapan In de keuken

Goed bananenbrood heeft eigenlijk weinig introductie nodig, anders dan: het is gewoon ontzettend lekker. Wij geven in ons favoriete recept alle zoete, nootachtige en verleidelijke smaken een extra tropisch tintje door er kokos aan toe te voegen als garnering. Hup, aan de bak!

Ingredients:

    • 60 g roomboter
    • 150 g suiker
    • 1 ei
    • 4 rijpe bananen
    • Citroensap van 1/2 citroen
    • 200 g bloem
    • 1 tl zout
    • 1 tl baksoda
    • 2 el walnoten
    • Garnering:
    • Handje geschaafde amandelen
    • Handje kokosrasp
    • Honing (naar smaak)

Instructions:

  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  2. Hak de walnoten grof. Prak de bananen met een vork in een mengkom, voeg het citroensap toe en roer door. Voeg alle overige ingrediënten aan de kom en roer door tot er een glad mengsel ontstaat.
  3. Vet een cakevorm in, verdeel er wat bloem overheen en giet vervolgens het bananenbroodmengsel in de cakevorm. Bedek de cakevorm van aluminiumfolie.
  4. Bak 50 minuten op 175° C, haal de aluminiumfolie eraf en bak nog 10 tot 12 minuten op 220 °.
  5. Snijd plakken van het bananenbrood en garneer met wat geschaafde amandelen, kokosrasp en honing. Tip: bananenbrood is ook heerlijk te combineren met chocolade! Gebruik bijvoorbeeld eens chocoladedruppels door het mengsel.

Vorig artikel
Tomate farcie met bulgur en Parmezaanse kaas Tomate farcie met bulgur en Parmezaanse kaas

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.