Meloensoep: een heerlijk tussendoortje voor in de lente!
10 mei 2016 door Frederieke Our Recipes
Vorige week konden kon je op onze Facebookpagina jouw favoriete fruitrecept kiezen. Deze week delen we graag het recept met de meeste stemmen. Maak deze heerlijke meloensoep als fris ontbijt óf tussendoortje!
Dit recept is heel gemakkelijk te maken. Houd er wel rekening mee dat je de soep 2-3 uur moet laten afkoelen in de koelkast.
Meloensoep met kiwi en kwark
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 galiameloen
- 2 kiwi’s
- 100 ml sinaasappelsap
- 25 g suiker
- 100 ml volle kwark of Griekse yoghurt
Benodigdheden:
- Staafmixer of blender
- Steelpan
Bereidingswijze:
- Halveer de galiameloen, schep de pitjes eruit en snijd in parten. Verwijder het vruchtvlees en pureer de meloen tot gladde soep met een staafmixer of blender. Voeg vervolgens het sinaasappelsap toe en roer door. Zet de soep 2 – 3 uur in de koelkast om af te koelen.
- Snijd vlak voor serveren de kiwi in plakken en houd 1 plak per persoon achter ter garnering. Breng de overige kiwi met de suiker in een steelpan aan de kook op middelhoog vuur. Roer goed door tot saus.
- Schenk de soep in diepe borden en schenk de kiwi-saus in een spiraal over de soep. Serveer met kwark of Griekse yoghurt en de overige kiwi.