5x makkelijk meenemen

15 juni 2018
door Viviane Mols Gerechten

    Picknicken in het park, een zomeravond op het strand of gewoon een lekkere lunch voor onderweg – deze 5 gerechten neem je lekker makkelijk mee.

    1. Tabouleh met appel, vijgen, feta en verse groene kruiden

    Dit kleurrijke gerecht is gemaakt voor de zomer! Tabouleh komt uit de Libanese keuken en bestaat uit bulgur of couscous, tomaat en fijngesneden kruiden. Door de couscous in dit recept is het vullend, maar toch licht voor een zomerse dag.

    2. Lauwwarme salade met gerookte forel

    De forel steelt de show in dit gerecht, dat een Scandinavisch tintje heeft door de combinatie van aardappelen en gerookte vis. Vis werd van oudsher gerookt om het langer te kunnen bewaren, maar tegenwoordig gebeurt het vooral voor de smaak. Als je deze salade meeneemt, voeg dan de forel en verse kruiden pas toe vlak voor je gaat eten.

    3. Pasta pesto met zachte groenten en olijven

    Wil je buiten eten, maar wel graag iets voedzaams? Deze pasta is koud ook lekker en zit bomvol groenten: gele paprika, aubergine en veldsla. De paprikapesto, oregano en leccino-olijven geven het gerecht een intense smaak.

    4. Vegetarische caesarsalade

    Deze Amerikaanse klassieker is heerlijk fris voor een warme dag. De salade is vernoemd naar de Italiaanse immigrant Caesar Cardini die hem maakte in zijn restaurant. Naar verluid maakte hij de salade, net als jij vandaag, zonder ansjovis.

    5. Bulgur-linzensalade met blauwe kaas

    Een kleurrijk feestje op je bord met contrasterende smaken en texturen: romig avocado, krachtige blauwe kaas en knapperige noten. Eet je de salade niet direct, voeg de little gem dan vlak voor serveren toe.

    Dress to impress

    Geen salade zonder dressing! Maak je zelf iets lekkers om mee te nemen, probeer dan één van deze dressings. Om te voorkomen dat de sla en kruiden slap worden, kun je de dressing het best vlak voordat je gaat eten toevoegen.

    [columns_row width=”half”] [column] zomergeluk[/column] [column] vakantie[/column] [/columns_row] [columns_row width=”half”] [column]

    Zomergeluk

    Eet jij deze zomer met ons mee? Je maakt 6 weken lang kans op 1 van de 50 zomerse cadeaus. Het enige wat jij hoeft te doen is een box bestellen! De actie geldt voor boxen bezorgd vanaf 30 juni t/m 15 augustus. [/column] [column]

    Op vakantie

    Ga je op vakantie? Zet je box op pauze. Als je in eigen land op vakantie gaat, kun je jouw HelloFresh Box op je vakantie-adres laten bezorgen. Wijzig je adres in jouw account en vergeet het na de vakantie niet terug te veranderen. [/column] [/columns_row]

     

    Vorig artikel
    Op hete kolen Op hete kolen
    Volgend artikel
    5x koken op de camping 5x koken op de camping

    Gerelateerde artikelen