Lente in je bowl: onze favoriete foodbowls in april

30 maart 2021
door Megin Gerechten

    Boeddhabowl, pokébowl, hawaiian bowl of smoothiebowl – de Instagram feed van elke foodlover staat bol van deze kleurrijke kommetjes. En wij snappen wel waarom! Ons receptteam dook de keuken én deze trend in met als resultaat in april elke week een foodbowl op het menu. Bereid je voor op een voedzame mix van verse ingrediënten, geïnspireerd op verschillende wereldkeukens, waarvan je smaakpapillen én ogen gaan stralen.

    Hier is alvast een voorproefje van wat jou te wachten staat in april!

    [columns_row width=”half”] [column] Rundermerguez foodbowl Hummusbowl met rundermerguez [/column] [column] couscousbowl Falafelbowl met couscous en verse munt [/column] [/columns_row] [columns_row width=”half”] [column] Buddha bowl met sesamkip Boeddhabowl met sesamkip [/column] [column] Ramenbowl met pittige garnalen Ramenbowl met pittige garnalen [/column] [/columns_row]

    Yumm! Wat zien ze er goed uit, hè? 🤤. Kun je niet wachten tot de eerste foodbowl op het menu verschijnt? Probeer deze sushibowl.

    Sushi bowl met warmgerookte zalm 

    Sushi bowl met warmgerookte zalm

    Ingrediënten: (voor 2 personen)

    • 150 g risottorijst
    • 240 g warmgerookte zalm
    • 1 radijs
    • 1 avocado
    • 1 komkommer
    • 1 lente-ui
    • 2 tl sojasaus
    • 20 g sesamzaad
    • 75 g peultjes
    • 1 cm verse gember
    • 4 blaadjes Thaise basilicum
    • ¼ blokje groentebouillon
    • 3 tl suiker
    • 1 ½ el olijfolie
    • 1 ½ el extra vierge olijfolie
    • 3 ½ el witte balsamico azijn
    • Zout en peper

    Voorbereiding:

    1. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.
    2. Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
    3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kom per persoon 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.
    4. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de peultjes toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak in 3 – 5 minuten beetgaar.
    5. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en roerbak het sesamzaad goudbruin. Voeg toe aan de rijst en schep goed om. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken. Snijd het Thais basilicum in repen.
    6. Verdeel de sesamrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de peultjes, het Thais basilicum en de avocado.

    Zin in iets zoets? Probeer smoothiebowls!

    smoothie bowl

    Of het nu als ontbijt of als tussendoortje is, deze schaaltjes boordevol vers fruit zijn een geweldige manier om je energie-niveau een boost te geven. Je kunt gemakkelijk je eigen smoothiebowl samenstellen met bijvoorbeeld geraspte kokos, chiazaad, amandelschilfers, chocoladestukjes of zelfs stukjes vers fruit, alles kan!

    Lees ons blog met recepten voor smoothiebowls voor inspiratie.

    —————

    Ga naar ons menu om het recept voor de foodbowl van volgende week te bestellen.

    Winactie alert: Deel jouw InstagramaBOWL foto op Instagram met #hellofreshfoodbowl en maak kans op een geweldige set van 4 bowls!

    Alle informatie over de wedstrijd vind je op Instagram: @hellofreshnl!

    Vorig artikel
    Een eitje hoort erbij: de leukste ei-feitjes op een rij Een eitje hoort erbij: de leukste ei-feitjes op een rij
    Volgend artikel
    Een kijkje in de keuken: duurzaamheidsmanager Victor vertelt Een kijkje in de keuken: duurzaamheidsmanager Victor vertelt

    Gerelateerde artikelen