Voor de kids: platbroodpizza maken!

25 september 2015
door Frederieke Keukenmiddelen

  Platbroodpizza - Familybox HelloFresh

  Pizza; wie vindt dat nou niet lekker?! En weet je hoe die nog lekkerder wordt? Als je het zelf maakt natuurlijk! Bekijk hier 5 tips om zelf de lekkerste pizza te maken! 

  Tip 1

  Gebruik een schort, want voor je het weet heb je allemaal vlekken in je kleren en daar worden je ouders natuurlijk niet blij van. Waar ze wel blij van worden is als jij ze helpt  met koken, dus stroop je mouwen op en wees een echte pizzaioli, oftewel pizzabakker in het Italiaans.

  Tip 2

  Gebruik voor een snelle Italiaanse pizza Libanees platbrood, want dit brood hoef je alleen maar te te versieren. Al het kneedwerk is al lekker voor je gedaan, zodat jij er snel van kunt smikkelen.

  Tip 3

  Vergeet niet het brood eerst een likje van de tomatensaus te geven, want dit zorgt ervoor dat de pizza niet als een droge, kartonnen doos uit je oven komt. Karton is namelijk niet lekker.

  Zelf pizza maken - HelloFresh

  Tip 4

  En omdat jij de pizzaioli bent vandaag, kun je lekker creatief zijn. Maak van de groentegezichtjes, molens, huizen of wat jij maar leuk vindt op het platbrood en verras je ouders, broertjes, zusjes met echte pizza-schilderijtjes!

  Tip 5

  En wil je je ouders op een leuke manier laten weten dat je ze lief vindt? Snijd dan de pizza als deze uit de oven komt in een hartjesvorm. Wedden dat ze dit leuk vinden?

  Buon appetito! (Betekent “eet smakelijk” in het Italiaans. Zeg dat maar gerust aan tafel, want daar maak je indruk mee!)

  Vorig artikel
  De veelzijdigheid van kokos De veelzijdigheid van kokos
  Volgend artikel
  Nieuw: de Ontbijtbox Nieuw: de Ontbijtbox