Wijn
Wijn is fijn - helemaal als je de juiste wijnen bij de verschillende gerechten uitzoekt.
Welke wijn bij welk gerecht
Om jouw smaakpapillen niet te overbelasten staat er bij het proeven van wijn één regel centraal: begin met de lichtste en eindig met de krachtigste wijn.
Aperitief
Aperitief
witte wijn, droog of bruisend, fris en zuur
Voorgerecht
Voorgerecht
witte wijn, minder zuur en vettiger of lichtrood
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
(licht)rode wijn, krachtig, vol en tanninerijk
Dessert
Dessert
zachte, zoete wijn

Om alle gerechten te begeleiden hebben wij de perfecte combinaties van ingrediënten en wijn bij elkaar gezocht.

Tips:
*Zet witte wijnen minstens vijf uur voor serveren in de koelkast.
*Schenk rode wijnen (behalve hele oude wijnen) een half uur tot een uur voor serveren in een karaf, zo krijgen ze lucht.
Glühwein
Niets zo kerstig als hartverwarmende glühwein. Je kunt het kant-en-klaar kopen, maar wist je dat het zo gemaakt is? Hier vind je een makkelijk recept.
Made on
Tilda